Puljak o kontejnerima: ‘Spremni smo dodatno pojasniti zašto baš Spinut, razgovarat ćemo i s ostalim kotarevima‘

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dan nakon izvanredne sjednice u kotaru Spinut na koju je na kraju došao i dogradonačelnik Bojan Ivošević, na svom Facebook profilu javio se gradonačelnik Ivica Puljak.

– Na Spinutu neće biti nikakvog deponija. Jedan od naših najvažnijih ciljeva je očistiti cijeli grad i uvesti infrastrukturu i sustav gospodarenja otpadom koji će osigurati da primjereno odvajamo otpad i da su nam ulice uvijek uredne i čiste.

Budući da je centar grada, pogotovo u ljetnim mjesecima, pod većim pritiskom turista, tada je potreban i veći broj vožnji malih takozvanih Piaggio vozila po uskim gradskim uličicama. Ta vozila prikupljaju otpad i privremeno ga ostavljaju u većim kontejnerima, koji se onda na kraju dana odvoze na Karepovac.

Ti veći kontejneri se nazivaju preskontejneri, jer u njih stane više smeća, a s obzirom da se radi o jednodnevnom otpadu i sami kotejneri imaju poklopce za zatvaranje, ne šire neugodne mirise – napisao je Puljak. 

Dodao je da “sličnih kontejnera već ima na raznim lokacijama po gradu i da do sada nije bilo pritužbi građana”. 

– Vidimo da je ova odluka izazvala dosta pitanja kod građana i spremni smo u narednim danima i tjednima uložiti dodatne napore kako bismo objasnili zašto je, nakon mnogih analiza, odabrana baš ova lokacija u širem centru grada.

S obzirom da se radi o problemu koji uključuje veći broj kotareva, kao što su Grad, Bačvice, Varoš, Lovret, Meje i Spinut, porazgovarat ćemo s čelnicima tih kotareva i još jednom vidjeti može li se naći bolje rješenje koje bi omogućilo da se centar grada redovito i kvalitetno čisti, uz što manju neugodnost za građane.

Svjesni smo činjenice da komunalni red zahtjeva i infrastrukturu za prikupljanje i odvoz otpada te upravo uspostavljamo sustav polupodzemnih kontejnera po cijelom gradu, kao zamjenu za sadašnje kontejnere, koji su često otvoreni i šire neugodne mirise.

Novi sustav će biti uredniji i čišći, a omogućit će odvajanje otpada i bolju čistoću cijelog grada – napisao je gradonačelnik Puljak.

Share.

Leave A Reply