Puljak odlučan da se svi ostakljeni štekati moraju srušiti: Ugostitelji za tu odluku znaju već godinu dana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gradonačelnik Ivica Puljak sazvao je konferenciju za novinare u kojoj će zajedno sa suradnicima – zamjenikom Bojanom Ivoševićem Teom Vojkovićem, ovlaštenim pročelnikom Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu okoliša predstaviti urbanističku politiku Grada Splita.

– Ta je situacija vrlo jednostavna. Gospodin koji je investitor nije htio potpisati ugovor, na kraju je ugovor potpisan, skela će se postaviti, krov će se sanirati. Drugi gospodin je bio vrlo neugodan, naročito prema zaposlenicima gradske uprave. Dok je neugodan prema političarima, meni ili zamjenica, mi to ignoriramo i na to ne reagiramo, a kada netko bude neugodan prema našim zaposlenicima, mi ih moramo braniti. To je prevršilo svaku mjeru, a policija je postupala. Mi ćemo uvijek zaštiti zaposlenike zato što oni nisu dio nikakve politike, nikakvog političkog procesa već vrijedno i odgovorno rade svoj posao.

Novinari su upitali gradonačelnika kako zaštiti stanovnike Geta?

– Imamo plan, rezervirali smo milijun kuna u proračunu za obnovu pročelja i krovove. Sada smo u završnici izrade pravilnika koji će uskoro u pravno savjetovanje i zatim ćemo raspisati natječaj, a najviše sredstava ćemo rezervirati za ljude koji žive u staroj gradskoj jezgri. Manje ćemo dati onima koji imaju apartmane i na takav ćemo način pomoći onima koji u jezgri zaista žive. 

Novinari su ga upitali i što je s Vicinim prijedlogom o besplatnim skelama na što je gradonačelnik rekao da je riječ o Pravilniku koji je donio HDZ, a kada ga trenutna vlast ne bi ispoštovala bila bi u prekršaju.

Dotaknuo se gradonačelnik i ostakljenih štekata koji odlaze u prošlost s obzirom na to da je riječ o nelegalnim građevinama.

– Ti štekati koji su ostakljeni, bivši gradonačelnik Opara je donio odluku o produženju ugovora na godinu dana koji uskoro ističe. Nema niti jednog načina da se to legalizira, to su građevine koje se trebaju tretirati kao nelegalne, te se moraju ukloniti i svesti na okvir pravila i zakona. Mislim da neće biti problema jer svi moraju prihvatiti taj argument. 

Na upit novinara očekuje li bunu nalik onoj u Hrvojevoj ulici kazao je da ljudi u početku budu nezadovoljni, ali i da su svjesni da takvo rješenje imaju već godinu dana.

Share.

Leave A Reply