Splitska policija: Samo do četvrtka možete podnijeti zahtjev za izdavanje ‘starih‘ osobnih karta, u petak je pauza, a onda stižu iskaznice nove generacije

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ovog petka, 30. srpnja, zbog prilagodbe proizvodnih sustava AKD-a, građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica, poručuju iz policije.

Od ponedjeljka pak, 2. kolovoza, zaprimaju se zahtjevi za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 2. generacije koje će sadržavati i biometrijske identifikatore nositelja osobne iskaznice.

Ako ste zaboravili, podsjećamo, uredbom Europskog parlamenta i Vijeća o jačanju sigurnosti osobnih iskaznica građana Unije i boravišnih isprava koje se izdaju građanima Unije i članovima njihovih obitelji počinje se primjenjivati 2. kolovoza 2021. godine te stupa na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osobnoj iskaznici (Narodne novine, broj 144/20.), koji je donesen radi provedbe navedene Uredbe. U svrhu izrade novih osobnih iskaznica 2. generacije potrebne su kompleksne nadogradnje tehničkih i proizvodnih sustava AKD-a, kao ovlaštene pravne osobe za tehničku izradu osobnih iskaznica, potrebno je i implementirati nova poslovna i sigurnosna pravila na sustavu.

– Nadogradnja tehničkih i proizvodnih sustava Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) za izradu osobnih iskaznica 2. generacije odvijat će se od 30. srpnja do 1. kolovoza. Građanima je stoga omogućeno zaprimanje zahtjeva za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 1. generacije najduže do četvrtka, 29. srpnja 2021. godine do 15 sati, dok u petak 30. srpnja 2021. godine građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica, ali će moći preuzimati izrađene osobne iskaznice, poručuju iz PU Splitsko-dalmatinske i dodaju:

– Obavještavamo građane koji su se naručili u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku za izdavanje osobnih iskaznica putem aplikacije redomat.mup.hr na dan 30.srpnja (petak) da se obrate na mail adresu st.sidup@mup.hr radi promjene termina, budući da je navedenog dana obustavljeno izdavanje osobnih iskaznica.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply