U splitskim osnovnim školama imamo pet razrednih odijeljenja manje, ali razlog tome, srećom, nije manji broj učenika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ove školske godine, u 29 osnovnih škola Grada Splita, nastavu pohađa oko 13.500 učenika, od kojih je 1550 prvašića. Lani je, prema informacija iz Grada, u Splitu bilo oko 1554 učenika prvih razreda.

U odnosu na lani kada je broj razrednih odjela iznosio 693, ovaj put imamo pet razrednih odijeljenja osnovaca manje i to zbog transformacije razrednih odijeljenja u produženom boravku gdje su se spajali pojedini razredi.

U 17 osnovnih škola Grada Splita provodi se program cjelodnevne nastave i produženog boravka s ukupno upisanih 1315 učenika u 63 skupine. Od ove školske godine, škola Lokve-Gripe dobila je novi razred produženog boravka.

Kako je iz nekih škola krenual inicijativa za uvođenjem jednosmjenskog rada, a to je i plan za sve splitske osnovne škole, gradonačelnik Ivica Puljak oformio je radnu skupinu koja radi na pripremi projekata radi prelaska svih škola na program cjelodnevne nastave.

Tako će Grad Split poduzeti sve potrebne aktivnosti radi apliciranja na Nacionalni program oporavka i otpornosti, kojim su planirane izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije objekata predškolskog i osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja, javljaju nam iz Banovine.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply