U Splitu počeo Advent na Kampusu, jedini u Hrvatskoj

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uz kuhano vino, kobasice i fritule iz tri kućice, te glazbu uživo, večeras je na padini ispred studentskog doma “Dr. Franjo Tuđman”, ukrašenoj božićnim drvcima i svjećicama, službeno otvorena manifestacija “Advent na Kampusu”.

– Super je što ima ovakvo nešto za studente, da ne moramo ići u grad jer nam to baš nije naruku zbog obveza. Samo se spustimo i tu smo među svojim kolegama.

Ove godine ima više kućica, cijene su korektne, već je prve večeri veselo – kazala nam je studentica Ana Kosorčić, koja živi u obližnjem domu, uz riječi hvale za manifestaciju u organizaciji splitskog Sveučilišta i u suradnji sa Studentskim centrom i Studentskim zborom.

U kućicama mladi mogu birati širok izbor pića, s neizostavnim kuhanim vinom po cijeni od 11 kuna, a tu su i fritule za 10 ili kobasice za 12 kuna, što je, potvrđuju nam mnogobrojni studenti okupljeni oko kućica, više nego prihvatljivo za njihov džep.

adventskom ambijentu moći će uživati svakoga dana od 16 pa sve do 24 sata, uz DJ glazbu i svirke studentskih bendova srijedom.

Gradić unutar grada

– Drago mi je što smo tu drugu godinu zaredom i da smo probudili božićni duh, posebno za one koji su daleko od svojih kuća i roditelja, mislim da će posjećenost biti jako dobra – kazao nam je Josip Podrug, predsjednik Studentskog zbora, koji planira družiti se i zabavljati što više bude mogao, kao i Boško Pavić, stanar studentskog doma koji vjeruje da će kućice biti odličan odmak od fakultetskih obveza.

– Uz hranu, smještaj i dobre uvjete za obrazovanje, želimo našim studentima omogućiti i kulturne programe, ali i zabavu jer je i to dio njihovih života i Kampusa.

Ovo postaje već tradicija, dogodine ćemo s Turističkom zajednicom organizirati još brojnije kulturne sadržaje te staviti u fokus studentsku kreativnost i inovativnost – istaknuo je na otvorenju rektor Šimun Anđelinović, navodeći da je splitsko Sveučilište jedino u zemlji koje se može pohvaliti ovakvim adventskim programom za studente, čime se stvara živahan gradić unutar grada.

U posjećenost studentskih kućica ni najmanje ne sumnja Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice, koja je također bila na otvaranju jer se studentski Advent priključio gradskom božićnomprogramu, a studente je pozdravio i Blaženko Boban, župan splitsko-dalmatinski.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply