Uskoro nastavak energetskih obnova vrijedan 22 milijuna kuna: Na redu splitske osmoljetke Pojišan i Mertojak i vrtić Mandalina

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grad Split je pokrenuo postupke javne nabave za energetsku obnovu Dječjeg vrtića Mandalina i osnovnih škola Mertojak i Pojišan. Nastavak je to ulaganja u predškolsku i školsku infrastrukturu te nastavak energetskih obnova sufinanciranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj, iz kojeg su uspješnom prijavom sredstva osigurali Grad Split i Razvojna agencija Split – RaST početkom 2019. godine. Iz istog paketa tadašnjih uspješnih prijava, već su energetski obnovljeni Dječji vrtić Latica na Sućidru i Osnovna škola Skalice.

Realizacijom ovih projekata djeca u ovim splitskim obrazovnim ustanovama dobit će ugodniji i ljepši prostor za boravak, učenje i igru, a sami objekti ostvarit će, pak, znatne uštede u potrošnji električne energije te iz C i D energetskih razreda prijeći u više, A i B.

Ukupna vrijednost radova iznosi gotovo 22 milijuna kuna, uz spomenuto sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Za vrtić Mandalina vrijednost projekta energetske obnove iznosi 3,2 milijuna kuna, od čega ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 1,3 milijuna kuna. Što se tiče osmoljetke na Mertojaku, procijenjena vrijednost zahvata je 6,6 milijuna kuna, a 2,7 milijuna je osigurani bespovratni iznos. Za energetsku obnovu OŠ Pojišan predviđeno je 12 milijuna kuna te 4,8 milijuna bespovratnih sredstava. Kada budu izabrani izvođači radova te uvedeni u posao, isti će za realizaciju imati tri mjeseca na energetskoj obnovi DV Mandalina, četiri mjeseca za školu na Mertojaku te pet mjeseci za školu Pojišan.

Share.

Leave A Reply