Uspjeh Sveučilišta u Splitu – Top 50 u dvije kategorije WURI ljestvice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sveučilište u Splitu snažno kroči naprijed što dokazuje već treću godinu zaredom i izniman uspjeh na ljestvici WURI (“World’s Universities(with) Real Impact“) koja ukazuje na stvarni doprinos sveučilišta društvu te ističe kreativne i inovativne pristupe sveučilišnom istraživanju i obrazovanju. 

Sveučilište u Splitu kao jedino hrvatsko sveučilište na ovoj listi, natjecalo se u dvije kategorije; Etičke vrijednosti i Četvrta industrijalizacija. U kategoriji Etičke vrijednosti, Sveučilište u Splitu je s primjerom dobre prakse – Društveno-korisnom učenjem – svrstano kao osamnaesto sveučilište na svijetu, a u kategoriji Četvrta industrijalizacija postiglo je trideset drugo mjesto.

U kontekstu Etičkih vrijednosti u obzir se uzima stvarni doprinos i razmjena društvene odgovornosti, etike i integriteta, a ne samo orijentacija na znanje i vještine potrebne za stvaranje materijalnog uspjeha. Kroz primjer dobre prakse prezentirane su aktivnosti u ovom području, od inicijalnih projekata, razvijanja Centra za društveno-korisno učenje do organizacije međunarodne znanstveno-stručne konferencije koja je nedavno održana u Splitu. Društveno-korisno učenje jedna je od aktivnosti koja se provodi u okviru SEA-EU projekta, gdje je Sveučilište u Splitu, voditelj aktivnosti u okviru alijanse.

Izuzetno nas veseli da su aktivnosti Sveučilišta u ovom kontekstu prepoznate na međunarodnoj razini te da se naše Sveučilište prepoznaje upravo u kategoriji stvaranja boljih studenata koji aktivno osluškuju potrebe zajednice u kojoj djeluju.

Ove godine Sveučilište je u rangiranju sudjelovalo i u kategoriji Četvrta industrijalizacija s dobrom praksom uspostave digitalnog inovacijskog centra Bluedih. Centar okuplja ključne istraživačke institucije u Dalmaciji, potporne institucije i tvrtke s ciljem implementacije naprednih digitalnih tehnologija u sektoru plave ekonomije. Uspostava centra jedan je od zadataka i strategije Sveučilišta u Splitu kako bi umrežili sve relevantne dionike te ostvarili uspješnu zelenu i digitalnu tranziciju regionalnog gospodarstva. 

Posebno raduje i motivira što Sveučilište u Splitu predano radi i ide ka ispunjenju svoje vizije, a to je postati vodeće regionalno sveučilište, prepoznatljivo u Europi i svijetu.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply