Uz Poljičku će se izgraditi još jedan veliki ‘Kaufland‘, a građani bi mogli uz zgradu trgovačkog centra dobiti nešto čega im nasušno nedostaje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u petak 18. ožujka lokalni političari trebali bi raspravljati o uređenju prostora uz raskrižje Poljičke ceste i Velebitske ulice. Detaljnije će se raspravljati o gradnji zgrade njemačkog trgovačkog lanca “Kaufland”, o dva pripadajuća cestovna priključka na Poljičku i Velebitsku ulicu, kao i o višenamjenskoj građevini s planiranom javnom garažom.

Javna garaža “Split parkinga” koja se planirana uz stambene zgrade u Papandopulovoj ulici trebala bi osvanuti uz novi trgovački centar “Kauflanda” koji će se smjestiti tik uz Poljičku cestu.

Trgovački lanac trebao bi izgraditi 181 parkirno mjesto unutar svog prostora, dok bi javna garaža trebala imati najmanje 259 parkirnih mjesta. Tako će na dnevnom redu sjednice lokalnog parlamenta biti sporazum te prijedlog za doradom urbanističko-arhitektonskog rješenja kojim se planira izgradnja višenamjenske građevine s javnom garažom.

Kako će cesta od “Kauflanda” koja se nastavlja na priključak na Poljičku cestu dijelom prolaziti preko javne garaže “Split parkinga”, Grad je mišljenja kako je ključno da se građevina s javnom garažom napravi prije gradnje prometnice. Temeljem predloženog sporazuma “Kaufland” se obvezao kao investitor sagraditi navedene prometnice i predati Gradu te nerazvrstane ceste.

RJEŠENJE ZA GRAD

Izgleda da je ovaj sporazum pokušaj iznalaženja rješenja za Grad, ali i za spomenuti njemački trgovački lanac koji je u Banovinu još prije godinu dana predao zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za navedeni objekt uz Poljičku cestu, a taj zahtjev ocijenjen je urednim još 9. srpnja prošle godine. Grad je debelo premašio rokove za izdavanje dozvole, zato će rasprava ili moguće izglasavanje sporazuma te pronalaženje rješenja za obje strane biti jedna od važnijih točki o kojima će se raspravljati ovaj petak.

Podsjećamo, prošlo je dugih sedam godina od predstavljanja nagrađenog idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za izgradnju i uređenje trgovačkog centra i pratećih sadržaja te hotela zapadno od križanja Poljičke ceste i Velebitske ulice, ali smo još uvijek daleko od realizacije takozvanog pojedinačnog zahvata P11.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply