Jeftino dođeš, ali skupo se vraćaš! Mlade putnice od Splita do aerodroma platile duplo više nego što košta vožnja u obrnutom smjeru. Oblio ih je znoj kad su vidjele tablu na Resniku

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

I ove godine pojedini taksisti deru putnike. Jučer je jedan prijevoznički obrt izdao dva računa u razmaku od pola minute za prijevoz od gradske luke do aerodroma. Prvi na 784, a drugi na 820 kuna!

Kako piše Dalmatinski portal, mlade gošće bile su zatečene, a šok je vjerojatno pojačala i ploča s propisanim tarifama prijevoza u Zračnoj luci. Po njoj, prijevoz do Splita zapada maksimalno 380 kuna. Dakle, više nego duplo manje nego što su im naplatili za vožnje od gradske luke.

U Hrvatskoj zakon ne limitira naplatu prijevoza i pojedini taksisti to brutalno iskorištavaju gledajući pri tom isključivo osobni interes.

Podsjećamo da je splitska zračna luka prije točno mjesec dana propisala je cijenu usluge taksi prijevoza te ju izvjesila ispred samog ulaza u putnički termina.

Nakon što je u suradnji s Udruženjem obrtnika Grada Kaštela, splitski aerodrom još 2021. uveo koncesiju za taksi prijevoznike, ove godine se situacija dodatno poboljšala s objavljenim cjenikom, tako da više ne bi trebalo biti iznenađenja s apsurdnim cijenama taksi usluga. Barem ne što se tiče taksista koji imaju koncesiju.

Vožnja do Trogira je 150 kuna, do okolnih marina 220 kuna, do Omiša 600, a do Šibenika 680 kuna. Za Split je naveden raspon od 330 do 380 kuna. Kombi vožnje skuplje su za 30 posto. U usporedbi s cijenama od 700 do gotovo tisuću kuna, koliko bi se nekad naplatilo gostu, riječ je o prihvatljivoj i povoljnoj ponudi usluge prijevoza.

Milivoj Topić, predsjednik Ceha prijevoznika pri Udruženju obrtnika Splita, tada nam je kazao da su istu smo stvar napravili u Trajektnoj luci gdje nema nereda što se tiče taksi usluge.

– Ako se neki ne pridržavaju jasnih odredbi iz ugovora u koncesiji, neće više raditi na tom mjestu. Vrlo jednostavno – objasnio je Topić koji je htio da se isti način rada prenese na cijeli grad.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply