Prijateljska suradnja: Splitski „Promet“ donirao autobuse mostarskom „Mostar busu“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Mostaru je danas održana svečana primopredaja autobusa koje je splitska gradska tvrtka „Promet“ donirala „Mostar busu“. Radi se autobusima proizvedenim u razdoblju od 2007. do 2012. godine, 14 gradskih autobusa, 4 prigradska autobusa te 4 gradska kombi-busa. Uz predsjednika uprave „Prometa“ Miroslava Delića i direktora tvrtke „Mostar bus“ Damira Marića, činu primopredaje nazočili su i gradonačelnici Splita i Mostara, Ivica Puljak i Mario Kordić.

Gradonačelnik Puljak istaknuo je kako su Grad Split i Grad Mostar pravi prijatelji koji surađuju, međusobno se poštuju i pomažu jedni drugima kada treba. -”Kad je došla inicijativa od direktora “Prometa” da doniramo autobuse Mostaru, objeručke smo to prihvatili. Izuzetno mi je drago što na ovakav način možemo pomoći građanima Mostara, a ono što mi je još draže je da se naši odnosi razvijaju tako da pripremamo i daljnje zajedničke projekte koje ćemo financirati na različite načine. Jako se veselim svemu ovome”, kazao je splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Zahvalivši Splitu i Prometu na donaciji, gradonačelnik Mostara Mario Kordić istaknuo je kako će ova suradnja značajno pridonijeti kvaliteti i učestalosti javnog prijevoza na području grada Mostara, što će se pozitivno odraziti u turističkom i svakom drugom smislu.

Podsjetimo, tvrtka „Promet“ je kroz projekt obnove voznog parka i nabave novih autobusa putem EU fondova kupila 47 novih autobusa, a jedan od uvjeta za odobrenje projekta je stavljanje izvan uporabe jednak broj autobusa iz postojećeg voznog parka. Tako je uspostavljena suradnja s tvrtkom „Mostar bus“ koja je rezultirala donacijom. Svi donirani autobusi su niskopodni, modernije izvedbe i u vrlo dobrom su stanju. Također, sva su vozila klimatizirana, prilagođena osobama s invaliditetom, imaju zaštitne anti-vandalske kabine za vozače te su opremljena displey-ima za naznaku autobusnih linija.

Share.

Leave A Reply