Beusan: penal za Dinamo nije postojao, Peijn loše sudio

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U emisiji HTV-a Stadion stalni komentator  Mateo Beusan analizirao je suđenje na jučerašnjem derbiju Dinama i Hajduka.

Izdvojeno je nekoliko spornih situacija sa utakmice:

– Letica je intervenirao izvan kaznenog prostora u 51. minuti i morao je biti dosuđen izravni slobodni udarac i dobiti izravni crveni karton, nova pravila su jasna. Ali u ovoj situaciji treba dati određeni popust glavnom sucu jer on nikako nije mogao vidjeti iz svoje pozicije, eventualno pomoćnik i to ako je trkački ispratio akciju. Također , gledajući kriterij iz prvog poluvremena, sudac je mogao svirati prekršaj Mora na Saidu iz koje je proizašla cijela sporna situacija – kazao je Beusan u vezi spornog trenutka iz 51. minute.

– Kod poništenog gola Saida, možemo kazati da ovo nije greška suca, jedino je problematično to što je pomoćni sudac koji je signalizirao zaleđe bio previše udaljen od mjesta odakle se može vidjeti jeli strijelac ispred svih – rekao je Beusan.

– Kod dosuđenog penala za Dinamo, Pejin je pogriješio jer je jasno da je Soudani prekršajem nad Lopezom prouzročio da stoper Hajduka igra rukom. Trebao je biti dosuđen prekršaj za Hajduk, i Lopez nije trebao biti isključen.

– Isto tako, Pejin nije dosudio nekoliko čistih prekršaja za Hajduk u drugom dijelu, pa i u situaciji netom prije dosuđenog penala, kad je Soudani faulirao Caktaša ispred njega, a i promijenio je kriterij suđenja u drugom dijelu što se i vidi iz broja prekršaja kojih je bilo 25 u prvom, a 18 u drugom dijelu. – istaknuo je Beusan.

– U situaciji kad je Doumbia srušio Ohandzu, sudac Pejin je ispravno postupio kad nije isključio igrača Dinama jer iako je napadač Hajduka bio u izglednoj situaciji bilo je jasno da ga još dvojica igrača Dinama lako mogu sustići. Što se tiče sporne situacije u zadnjim minutama kad je lopta udarila u ruku braniča Hajduka, jasno je da nema namjere igranja te da su ruke uz tijelo pa je Pejin ispravno postupio kad nije svirao kazneni udarac za modre. – zaključio je Beusan.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply