Barcelona se za šest bodova popišala po navijačima i Kataloniji

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ČIZMAMA I PENDRECIMA španjolska policija po Barceloni i ostatku Katalonije brutalno gazi i krvnički batina žene, djecu i starce koji mirno stoje u redovima na glasačkim mjestima za referendum o neovisnosti Katalonije.

Isto to policija potom po cijeloj Kataloniji radi i Kataloncima svih uzrasta i spolova koji mirno, bez ikakve primjene sile, prosvjeduju zato što im falangisti poslani iz Madrida onemogućavaju pravo da sami odluče gdje će živjeti.

Dok španjolska policija brutalno gazi Katalonce, “Simbol Katalonije” igra utakmicu prvenstva Španjolske

Za to vrijeme, “Simbol Katalonije” i “Više od kluba” igra utakmicu španjolskog prvenstva protiv Las Palmasa iako je tek sat vremena ranije predsjednik kluba Josep Bartomeu “pod pritiskom navijača” odlučio da neće igrati, kako bi se “Više od kluba” i “Simbol Katalonije” solidarizirao s Katalonijom i Kataloncima koji za to vrijeme stenju, krvare i jauču pod španjolskom čizmom i pendrekom.
Jedina ispravna, moralna, ljudska i solidarna odluka koju je Barcelona morala donijeti opozvana je kada su se predsjednik i igrači malo “zbrojili”. Odnosno, proučili disciplinski pravilnik Nogometnog saveza Španjolske, točnije njegov članak 77. u kojem piše: “Klub koji jednostrano, bez dozvole La Lige ili Nogometnog saveza odbije igrati utakmicu, bit će kažnjen registracijom navedene utakmice rezultatom 0:3 i oduzimanjem još tri boda.”
Preuzeto sa: INDEX.HR

Share.

Leave A Reply