‘Bilo je to deset sekundi u kojima vidiš da prijatelj ide u smrt, a ne možeš pomoći’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na benzinskoj se Matija umio i popio energetsko piće te su nastavili put. S njima su u vozilu bili i njegova djevojka (27) te još jedan kadet

“Deset minuta prije nesreće stali smo na benzinskoj crpki da malo odmorimo. Malo smo pričali, a onda je Capi rekao: ‘Ajmo krenuti više, da dođemo u Zagreb'”, ispričao je Josip Štivičić

On je u ponedjeljak oko 1.30 sati autocestom A1 vozio kombi s kadetima kluba Futsal Zagreb iza Renault Clija u kojemu su poginuli legendarni malonogometni trener i igrač Matija Capar (33) te kadet Oskar Kadrnka (15). Na benzinskoj se Matija umio i popio energetsko piće te su nastavili put. S njima su u vozilu bili i njegova djevojka (27) te još jedan kadet, piše 24sata.

“To je film koji mi se nikad neće izbrisati… Blinkao sam, trubio, da sam mogao ruku ispružiti da ga povučem. Vikao sam: ‘Ne Capi, ne!’. Iako znam da te riječi ne mogu pomoći, ali sam vikao. Kao da te riječi mogu povući auto natrag na cestu. Bilo je to deset sekundi u kojima vidiš da prijatelj ide u smrt, a ne možeš pomoći. Čim je skrenuo desno, znao sam da je gotov”, ispričao je Štivičić. Kaže kako se Clio prevrtao dijagonalno barem dvadeset puta, udario u zaštitnu ogradu, popeo se na nju, pa zaustavio na stupu od mosta na četiri metra visine.

“Bio je to pakao, veliki gusti crni dim, morao sam s kombijem izbjeći sa strane. Micao sam stvari s autoceste, onaj ovjes željezni. Vjerujte, izgledalo je kao rušenje aviona. Matija je bio mrtav na mjestu. Bio je naslonjen na svoju djevojku. Taj drugi kadet je izašao neozlijeđen”, ispričao je Štivičić za 24sata.

Vjeruje da su u autu svi spavali, jer da je netko bio budan, sigurno bi pokušao probuditi Matiju.

“Vidio sam kad je Capijev auto skrenuo, kad je počeo vibrirati po travi… On je očito toliko zaspao da ga nije mogla probuditi ni moja truba ni vibracije na travi”, govori Josip za 24sata.

Otkrio je s Caparom u Cliju bio još jedan kadet koji se upravo na benzinskoj postaji, gdje su stali, prebacio u kombi. To mu je vjerojatno spasilo život. Da je Capar bio umoran i iscrpljen potvrdio je još jedan mladić koji se vozio s njim u kombiju koji kaže da je Matija te nedjelje bio budan već od 4.30 sati jer mu je netko od dečki poslao poruku i dobio odgovor.

“Nakon prve utakmice, kad smo imali pauzu, naš vozač je otišao šetati do mora, a trener je legao u auto i odspavao”, kaže mladić.

“Zbogom Mici moj, neka te čuvaju anđeli kao što si i ti čuvao mene. Volim te Mici moj”, napisala je na svom profilu djevojka Matije Capara. Ona je bila u Cliju koji je vozio Capar te je s lakšim ozljedama završila u KBC-u Sestre milosrdnice.

IZVOR: vijesti.rtl.hr

Share.

Leave A Reply