Detalji tragedije u kojoj je vlak kod Dugog Sela smrskao kombi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

– Vozač se sigurno izgubio, trebao je dostaviti hladnjake i vidjela sam ga da priča na telefon, pita za adresu. Stao je i razgovarao na mobitel. Valjda je adresu dobio jer je krenuo dalje.

No ubrzo sam začula nekakvu buku. Izašla sam na dvorište i vidjela stravičan prizor. Njegovo je vozilo udario vlak – ispričala je za Jutarnji list mještanka Prikraja na dugoselskom području koja živi uz sam pružni prijelaz gdje je u 11.45 sati u četvrtak u naletu vlaka preminuo jedan muškarac.

Kako doznajemo, tragično stradali je Božo Z. (34), dostavljač jedne tvrtke iz zagrebačkog naselja Prečko, a u kobno vrijeme sjedio je za upravljačem dostavnog vozila Renault Kangooa kojim je trebao dostaviti četiri mini frižidera u obližnju tvrtku koja se bavi proizvodnjom namještaja.

 Vlak je kočio 

No, na putu prema mjestu dostave, neslužbeno doznajemo, vozač je pogrešno skrenuo pa je u trenutku nepažnje u njegov auto udario putnički vlak. Od siline udarca, 34-godišnji vozač je na mjestu ostao mrtav, a putnici u vlaku su prošli bez ozljeda, no proživjeli su šok. Kondukter ih je sve brzo smirio nakon čega su izašli iz vlaka te pješke nastavili put prema susjednoj Božjakovini odakle su ih do odredišta prevezli autobusi.

– Vlak je naglo počeo kočiti. Uplašili smo se jer sve se odvilo neopisivom brzinom. Tek kad smo pješice krenuli svaki na svoju stranu zbog prekida željezničkog prometa, vidjeli smo kompletno smrskani auto uz samu prugu – prepričava jedan od putnika iz vlaka.

Kobna greška

U potpunoj nevjerici bili su i mještani mirnog Prikraja koji su izašli iz svojih domova kad su čuli policijske sirene, a na pružnom prijelazu ih je dočekao stravičan prizor smrskanog auta prevrnutog na bok. U potrazi za informacijama otišli smo i u tvrtku u koju je trebala stići dostava te smo uočili kako je riječ o još većoj tragediji. Naime, spomenuta tvrtka nalazi se prije željezničkog prijelaza.

Vozač Božo Z. zapravo je trebao skrenuti ranije i uopće nije trebao biti blizu vlaka koji mu je na kraju oduzeo život. Policija je brzo stigla na mjesto događaja. Na prijelazu postoji svjetlosni signal, ali ne i rampa. Mještani nagađaju da vozač od sunčeva bljeska nije uočio svjetlosnu signalizaciju, no policija ta nagađanja nije željela komentirati.

Mještani podsjećaju da je na spomenutoj lokaciji već bilo nesreća od početka godine.

– Nedavno sam vidio jednog nesmotrenog vozača koji je za dlaku izvukao živu glavu. Vozači naprosto nisu dovoljno oprezni na prijelazima gdje rampi nema – zaključuje mještanin.

IZVOR: jutarnji.hr

Share.

Leave A Reply