Hrvat nestao u Njemačkoj: otišao je raditi, no nema mu traga već skoro mjesec dana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Marin Salamun zvani Wiper, s prebivalištem u pulskoj Ulici Dubrovačke bratovštine, nestao je 24. svibnja 2018. godine u njemačkom Düsseldorfu, a njegova obitelj je uputila apel svima koji su ga možda vidjeli, s obzirom da mu nema ni traga već gotovo mjesec dana.

Navodno je preko jedne hrvatske tvrtke otišao raditi u njemačko brodogradilište u Papenburgu, a posljednji put se javio iz Düsseldorfa 23. svibnja. Obitelj je nestanak prijavila hrvatskoj i njemačkoj policiji te Generalnom konzulatu RH u Düsseldorfu, piše Fenix magazin.

Nestanak se vodi u PU istarskoj, a prijavljen je i u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba (Nestali.hr).

Marin Salamun je rođen 16.11. 1991. godine u Puli, visok je 185 centimetara, ima crnu kosu i srednje je tjelesne građe, navodi se na stranici Nestali.hr.

Otac moli pomoć Hrvata u Njemačkoj.

– Molimo vas da nam pomognete u potrazi za našim sinom i bratom Salamun Marinom iz Pule. Ima 26 godina 185 cm je visok, crne kose, kratko ošišan i vjerojatno neobrijan. Zadnji put nam se javio iz Düsseldorfa 24. 5. 2018. i od tada mu se gubi svaki trag.

Prijavili smo nestanak našem konzulatu i policiji, ali do danas nije bilo nikakvih vijesti. Molimo pomozite nam, moli očajni otac Slavko Salamunkoji putem Facebooka dodaje da su pokušali kontaktirati sve koji su možda bili u Marinovom društvu, ali nikakvih informacija nisu dobili koje bi pomogle u njegovu pronalasku.

Mladić je navodno izgubio mobitel, a s obitelji je bio u kontaktu preko društvenih mreža, na kojima je prekinuo sve aktivnosti 24. svibnja.

S apelom se nekoliko dana nakon prijavljivanja nestanka javila i Marinova sestra Nevena Salamun Grbin.

– Imam jedan problem, tražim brata. Ime mu je Marin Salamun. Ima 26 godina dolazi iz Pule i išao je sa jednom firmom iz Pule raditi u Papenburg. Zadnje što smo se čuli s njim je kad je bio u Düsseldorfu i trebao se vratiti u Papenburg jer su mu tamo sve stvari. Međutim nije se vratio. Otada mi se više nismo čuli s njim, ne znamo gdje je.

Visok je 185 i ima oko 75, 80kg. Prijavili smo to i konzulatu u Düsseldorfu, ali zasad nemamo nikakvih saznanja. Ukoliko ga je netko vidio molila bih da mi javi u inbox jer smo jako svi zabrinuti, napisala je tada na Facebooku Marinova sestra.

Ako imate bilo kakvu informaciju, obavijestite najbližu policijsku postaju ili Generalni konzulat Republike Hrvatske u Düsseldorfu. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply