Mamić postao lice s tjeralice, obaviješten je i Interpol

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

This slideshow requires JavaScript.

Zdravko Mamić, nepravomoćno osuđeni hrvatski nogometni boss, konačno je završio i na MUP-ovoj tjeralici.

“U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: policija@mup.hr”. navodi se na MUP-ovim stranicama.

Mamiću tako na listi najtraženijih hrvatskih bjegunaca društvo prave Ante Čamber kojeg se tereti za silovanje, zatim Dušan Cupać (ubojstvo), Marko Marković (ubojstvo) i deseci drugih kriminalaca.

Stigla je i vijest kako je BiH ured Interpola primio je zahtjev Republike Hrvatske za privođenje Dinamova dužnosnika Zdravka Mamića, po tjeralici koju su raspisale vlasti Republike Hrvatske.

“Stigao je zahtjev u Interpol”, rekao je neimenovani dužnosnik u ministarstvu sigurnosti BiH, prenosi Hina.
Pojasnio je kako će Mamić biti priveden u Sud BiH te će se izjasniti o tome ima li bosanskohercegovačko državljanstvo, kao i protivi li se izručenju Republici Hrvatskoj.

Podsjetimo, osječki Županijski sud je Mamića nepravomoćno osudio na šest i pol godina zatvora, te je, pošto je osuđen na kaznu veću od pet godina zatvora, trebao biti odmah pritvoren. Međutim, dan ranije je pobjegao u Međugorje koje mu je sada postala baza.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: