Mladić iz Sarajeva usred bijela dana pretučen u Splitu: “Došao je do mene sav krvav, vidio sam da mu prst stoji u neprirodnom položaju”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Stajao sam na semaforu na Poljičkoj cesti, taman sam izaša s posla na pauzu, u blizini fast fooda ‘Meduza’ i odjednom mi prilazi neki momak star dvadesetak godina, normalno odjeven, ali potpuno krvavog lica i glave.

Vidio sam da mu jedan prst stoji u neprirodnom položaju, vjerojatno je bio slomljen, a oba oka su mu bila natečena, samo što se nisu zatvorila, dok mu je na tjemenu bio rez iz kojeg je šikljala krv.

Samo mi je, bosanskim naglaskom, kazao: ‘Zovite hitnu….’”, priča jedan Splićanin za Slobodnu Dalmaciju, zaposlenik jedne od telekomunikacijskih tvrtki koji se nešto prije 13 sati zatekao na cesti i ugledao zastrašujući prizor.

Splićanin kaže da je mladić bio u potpunom šoku, a on ga je pitao može li hodati te su krenuli prema Hitnom prijemu u bolnicu na Križine. Tijekom hodanja pretučeni mu je mladić, govori nam, ispričao kao je stajao na autobusnoj stanici kada su mu prišli neki momci i pitali ga je li navijač.

“Ne znam je li im što odgovorio i zašto su ga počeli tući, nisam ga to stigao pitati. Ali uvjeren sam da su ga, osim nogama i šakama, tukli s nečim, onu reznu ranu na tjemenu zadalo je neko sredstvo.

Uspio mi je reći da je iz Sarajeva i da je dobio stipendiju da ovu godinu može studirati na strojarstvu. Nisam ga dalje ništa pitao jer je počeo govoriti da mu je slabo, jedva je hodao.

Uspjeli smo doći do Križina, taman je izašao neki tehničar koji mi je rekao da ga moram odvesti na Firule. Kad sam rekao da ja ne mogu, onda su se smilovali i odveli ga oni”, govori mladić za Slobodnu Dalmaciju dodajući kako je poslije s prozora iz tvrtke vidio da se na autobusnoj stanici pojavila policija.

Iz splitske policije je potvrđeno da su oko 13.40 iz splitske bolnice na Firulama dobili dojavu da je mlađi muškarac na Hitnom kirurškom prijemu zatražio liječničku pomoć.

“Izjavio je liječnicima da je fizički napadnut u Poljičkoj ulici, a težina ozljeda još nije poznata, nalazi se na liječničkoj obradi. Mi ćemo poduzet sve radnje i kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve pokolnosti događaja”, kazala je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.

Share.

Leave A Reply