ENTER konferencija Splitsko-dalmatinske županije okupit će stručnjake iz Hrvatske i inozemstva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ENTER konferencija Splitsko-dalmatinske županije održat će se 10. i 11. prosinca u Spaladium areni. Ovaj događaj ima za cilj razmjenu znanja, vještina i primjera dobre prakse u području odgoja i obrazovanja, ali i povezanih industrija kako s ciljem unaprjeđenja odgojno obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj. “Konferencija je samo šlag na torti svih nastojanja Splitsko-dalmatinske županije koji se provode u transformaciji društva, počevši od Centra izvrsnosti, ICT županije, Centra kompetencije, Ugostiteljske i Obrtno tehničke škole, projekta “Pomorsko je dobro” i “Dalmacija Story telling”, koji čine jednu cjelinu, a cilj im je svima isti – čovjek kao ključ uspjeha”, izjavio je zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić naglasio je kako je organizacija ovoga događaja plod višegodišnjega rada s darovitom djecom. “Na poseban način je zadovoljstvo da se jedna ovakva konferencija i jedan ovakav događaj odvija u Splitu. To je plod naših višegodišnjih anstojanja da pitanje rada s darovitom djecom i učenicima stavimo na prvo mjesto i po tome smo prepoznati u Republici Hrvatskoj”, izjavio je Đonlić.

Detalje o programu ovogodišnje 1. ENTER konferencije Splitsko-dalmatinske županije iznio je Ivica Zelić, ravnatelj Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije. “Na četiri pozornice kroz dva dana na četiri različite teme 90 predavača će prezentirati svoja postignuća u svom radu. Vještine sadašnjosti i izazovi budućnosti, projekti kao alat razvoja zajednica, učenički projekti koje vrijedi vidjeti te inovativne metode poučavanja teme su o kojima će se govoriti”, rekao je Zelić.

Share.

Leave A Reply