Hrvatske ceste obećale: Izgradit će Mravinačku rampu, kreće i rekonstrukcija raskrižja Širina

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Solin je dobio čvrsta jamstva Uprave Hrvatskih cesta da će se realizirati sljedeći infrastrukturni projekti splitske prometne aglumeracije
Jučer je održana sjednica Gradskog vijeća Solina na kojoj se raspravljalo o realizaciji projekata iz nadležnosti Hrvatskih cesta na području Solina i Splita.

Na sjednici je bio nazočan doc. dr. Goran Puž, dipl.ing.građ. Predstojnik ureda Uprave Hrvatskih cesta u Zagrebu.

U uvodnom izlaganju gradonačelnik Solina, Dalibor Ninčević izrazio je nezadovoljstvo dinamikom realizacije projekata od strane Hrvatskih cesta, posebno je iskazao ogorčenost nepoštivanjem preuzetih obveza i utvrđenih rokova iz Sporazuma potpisanog između Grada Solina i Hrvatskih cesta.

Nakon prezentacije i rasprave koja je uslijedila, Solin je dobio čvrsta jamstva Uprave Hrvatskih cesta da će se realizirati sljedeći infrastrukturni projekti splitske prometne aglumeracije:

  •  rekonstrukcija raskrižja Širina, početak gradnje predviđa se krajem 2020 ili početkom 2021 god. Izgradit će se nadvožnjak duljine 442 m, nadvožnjak će imati dva odvojena kolnika s     dva vozna traka. Procijenjena vrijednost radova je 135 milijuna kuna.
  • Spojna cesta Čvor Mravince – Čvor TTTS dužine 2,5 km, uključujući pristupne ceste. Vrijednost ove investicije je 250 milijuna kuna, a početak gradnje predviđa se krajem 2020 godine
  • Izgradnja dodatne rampe na denivelaciji križanja D-8 iz pravca Splita na Matosevu ulicu ( pored Salona malla) za solinska naselja Priko Vode Mravince i Kučine. Vrijednost radova procijenjena je na 15 milijuna kuna, a početak radova predviđen je nakon turističke sezone.
  • Izgradnja dodatnih rampi na D8 ( ulica Zbora    narodne garde) prema ulici Domovinskog rata i prema Poljičkoj cesti i na taj način rasteretiti ulaz u grad Split. Vrijednost ovih radova je 35 milijuna    kuna, a početak radova predviđen je početkom 2021 godine.
  • Do izgradnje rampe pored Salona malla, Hrvatske ceste će kao privremeno rješenje postaviti semafore na rotoru Bilice, i na taj način bar malo učiniti sigurnijim prolaz iz Splita prema Solinu kroz najopasniji rotor u Hrvatskoj.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply