Imotski: Dječaka (3) ugrizao poskok

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trogodišnji dječak iz Zmijavaca kod Imotskog, kojega je prije par dana ugrizao poskok kod njegove kuće, dobro je i izvan opasnosti. Kako doznajemo od odgovornih osoba Kliničkog bolničkog centra Split, dječak se trenutno nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja za djecu.

Dječaka je za prst desne ruke ugrizao poskok u blizini njegove kuće u Zmijavcima. Nakon što je u stabilnom stanju prevezen s Jedinice hitne medicine u Imotskom u KBC Split, zaprimljen je na Kliniku za infektologiju, zarazni odjel, gdje je dobio antiviperinim serum i drugu potrebnu terapiju.

No, potom je zbog ugroženosti ruke (akutni comppartment) premješten na hitni kirurški odjel, gdje ga je zbrinuo dežurni dječji kirurg. Na dječjoj kirurgiji uspješno je napravljen zahvat dekompresije mišića podlaktice, a potom je premješten na jedinicu intenzivnog liječenja djece na Pedijatriji.

Dječak se, kako doznajemo iz KBC Split, sada dobro osjeća i njegov oporavak je u tijeku.

I ovaj slučaj ugriza opasne otrovnice samo je upozorenje svima koji borave na otvorenom,  a posebno u prirodi, da budu oprezni i da izbjegavaju sumnjiva mjesta gdje bi se mogle nalaziti zmije. U slučaju ugriza potrebno je odmah se javiti liječniku ili osobu koju je ugrizla zmija otrovnica uputiti na Jedinicu hitne medicine.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply