Mali Vakula najavio: Uskoro prvi zimski udarac u Dalmaciji, već idući tjedan moguć i snijeg

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

‘Prvi zimski udarac u Dalmaciji… uskoro…’, najavio je večeras na Facebooku Ivan Šolić, amaterski meteorolog iz Sutine, javnosti poznatiji kao Mali Vakula.

‘Dragi prijatelji, upravo izlazi ECMWF model 12z. Ciklona sa središtem nad Visom u noći na ponedjeljak će donijeti obilnu kišu, ali uskoro će osjetno zahladiti i zapuhat će olujna bura…’, prognozira Mali Vakula.
‘Američki model GFS – izlaz 6Z, korak naprijed ka prvom zimskom prodoru u Dalmaciji 🙂 U ponedjeljak s padom temperature snijeg u višim predjelima Zagore, uz opaku buru pahulje i na nešto nižim visinama… Iskustvo nas uči da budemo oprezni u ovakvim situacijama i strpljivi.

Ono što jednog prosječnog zimoljupca u ovoj situaciji može veseliti je trend, a on je, kao što vidite izvrstan. Budite s nama idućih dana, bit ćemo aktivni i pratit ćemo izlaze prognostičnih modela, ovo je prva prava zimska situacija u Dalmaciji u sezoni 2017./2018. Hvala na pažnji, živili.’, poručio je Šolić.
 A mladi entuzijast, veliki ljubitelj snijega i vrsni poznavatelj vremenskih prilika, koji je u više navrata prognozirao i za ‘Slobodnu’ već danima se priprema na dolazak prvog zimskog vala, pa je još jučer najavio prijelomnu vijest – ‘Za sedam dana, veličanstveno stiže zima!
Koliko je bio u pravu, otkrit ćemo uskoro, a pokažu li se njegove prognoze točnima, pred nama je nakon dugo vremena -jedna prava zima.

Share.

Leave A Reply