Muškarac u Tisnom bombom pokušao razriješiti poslovne nesuglasice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Šibenska policija osumnjičila je 37-godišnjaka da je zbog neriješenih poslovnih odnosa pokušao bombom ubiti dvije godine starijeg muškarca koji je preživio napad bez ozljeda.

Eksploziv je detoniran kada je prošle srijede oko 10 sati ujutro vlasnik imanja otvorio klizna vrata dvorišta u kojima se improvizirana ubojita naprava nalazila, a 49-godišnjak pritom nije ozlijeđen.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je zbog neriješenih međusobnih poslovnih odnosa između njih dvojice, 37-godišnjak u nepoznatom vremenu između utorka i srijede, vjerojatno noću, došao do imanja kuće koja se nalazi na osami izvan Tisnog i na dvorišna vrata postavio improvizirani pakleni stroj, namješten da nakon pokreta vrata eksplodira.

O kakvoj je eksplozivnoj napravi točno riječ, policija ne otkriva, ali detonacija nije izazvala veća oštećenja.  Zbog načina izvršenja kaznenog djela i mjesta gdje je naprava postavljena, 37-godišnjaka su odlučili kazneno goniti za ubojstvo u pokušaju, a kako je riječ o imanju na osami gdje nema nikoga, neće ga teretiti i za izazivanje opasnosti za ljude i imovinu općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Napadnuti 49-godišnjak je nakon detonacije slabijeg intenziteta slučaj prijavio policiji, a oni na temelju njegova iskaza ubrzo otkrili eksplozivnog sumnjivca koji je bivšem poslovnom partneru prošle srijede poslao jasnu poruku upozorenja

Preuzeto sa: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: