Nevjerojatan kraj dramatične potrage za 30-godišnjim Zadraninom

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zadranin Pere Č. (30) u utorak je u jutarnjim satima pobjegao kroz prozor istražnog zatvora u Zadru u kojem se nalazi zbog sumnje na pokušaj ubojstva i razbojničku krađu.

Iako su o bijegu 30-godišnjaka iz zgrade u centru Zadra odmah obaviješteni sud i policijska postaja, koji se nalaze u istoj zgradi na Poluotoku, on se u manje u 24 sata vratio natrag. Za njim je bila raspisana i tjeralica, no on se, na iznenađenje policije i čuvara vratio sam, pozvonio na vrata zatvora i zamolio čuvare da ga puste – unutra!

Pere je svoj kratkotrajni bijeg na slobodu opravdao, kako neslužbeno doznajemo, nostalgijom za suprugom i malodobnim djetetom, a iz zatvora je uspio pobjeći tijekom obavljanja radova u prizemlju zgrade. Na prozoru koji se renovirao nije bilo rešetaka.

– Iz Zatvora u Zadru dana 14. studenoga 2017. godine jedan je istražni zatvorenik izvršio bijeg tijekom obavljanja radova u prizemlju zgrade. Ista osoba se sama vratila u Zatvor u Zadru dana 15. studenoga. O bijegu su odmah bili obaviješteni nadležni sud i policijska postaja te je do povratka navedene osobe za njim bila raspisana tjeralica – priopćili su iz Ministarstva pravosuđa.

Još 28. siječnja Pere Ć. uhićen je u Zadru zajedno sa 29-godišnjom suprugom zbog razbojničke krađe i teškog ubojstva u pokušaju. Policija ih je uhvatila nakon automobilske potjere, nakon čega je njegovu suprugu pustila da se brani sa slobode, dok je Pere Ć. zadržan u pritvoru.

Kako je utvrđeno policijskom istragom, supružnici su, naime, nakon pokušaja krađe metalne konstrukcije s kuće u izgradnji u Zemuniku Donjem, fizički napali i teško ozlijedili 62-godišnjeg vlasnika kuće, a potom i 52-godišnjeg susjeda koji ih je pokušao zaustaviti u pljački zatvarajući dvorišna vrata. Najprije su pretukli vlasnika kuće, njegovog susjeda udarili autom, te se odvezli prema Zadru, gdje su automobilom bježali od policije.

U udaru automobila zadarskih supružnika 52-godišnjak je zadobio lakšu ozljedu potkoljenice, dok je 62-godišnjak prošao puno gore, te je završio u zadarskoj Općoj bolnici s ozlijeđenom vratnom kralješnicom i potresom mozga. Uz to mu je slomljen nos, te su mu razbijeni zubi i natučena prsa.

Osim toga, Zadranin je policiji poznat po još jednom bizarnom događaju iz svibnja prošle godine, kada je teško ozlijedio 42-godišnju Zadranku koju je njegov otac zatočio u – kokošinjac.

Žena se šetala na zadarskoj Plovaniji sa svoja dva psa, retriverom i terijerom, no kako ih nije držala na povodcu, psi su se zaletjeli u kokošinjac u vlasništvu 30-godišnjaka i njegovog oca. Psi su tamo zaklali desetak kokoši, unatoč pokušajima žene da ih spriječi. Nakon što se uspjela izvući iz kokošinjca, 30-godišnji Pere Ć. udario ju je nogom u glavu iz zaleta.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: