Poziv iz Dalmacije digao paniku u ministarstvu: ‘U kući imam municiju i kalašnjikov, moram ubit nekog!’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je hrvatski državljanin (1960.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje, izvijestili su iz šibenskog tužiteljstva.

Kako navode u šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu, postoji osnovana sumnja da je 58-godišnjak 25. travnja 2018. telefonom kontaktirao jedno ministarstvo povodom podnesenog zahtjeva i, nezadovoljan procedurom rješavanja, zaposlenici koja mu se javila rekao kako u kući ima spremno trideset okvira municije i polovnog kalašnjikova te da će se popeti na zgradu i pucati po svima koji ga budu provocirali, a da to mora napraviti kada bude puno turista u gradu.

Nadalje, osnovano se sumnja da je istog dana zaposleniku tog ministarstva koji ga je kontaktirao telefonom povodom ranijeg poziva i izrečenih prijetnji, ponovio da u kući ima spremnu municiju i kalašnjikov te da će njihovom pravniku izvjesiti srpsku zastavu na kuću, kao i da ima oružje i mora nekog ubiti. Njegove riječi su kod oboje zaposlenika navedenog tijela izazvale osjećaj straha i uznemirenosti.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

IZVOR: šibenski.hr

Share.

Leave A Reply