“Projekt ‘Tu je tvoj dom’ jasno pokazuje koliko je Splitsko-dalmatinskoj županiji bitan ostanak stanovništva”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uoči konferencije o demografiji na Klisu župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, pročelnik Kabineta Župana Davor Pavić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju Diana Luetić primili su danas državnu tajnicu Središnjega državnog ureda za demografiju i mlade Željku Josić sa suradnicama.

Župan Boban izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja konferencije „Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji Splitsko-dalmatinske“, naglasivši da su mnoge lokalne zajednice željele biti domaćinom ove konferencije.

– Izmijenili smo iskustva o demografskim mjerama koje provodimo u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a od državne tajnice smo čuli što se planira s nacionalne razine, poglavito u segmentu iseljavanja mladih s ruralnih područja. – rekao je Boban i dodao kako treba postojati sinergija svih lokalnih zajednica i nacionalne razine po pitanju demografske obnove.

Neki gradovi u Splitsko-dalmatinskoj županiji po pozitivnim su brojkama odskočili po pitanju novorođenih i useljavanja. Za Hrvatsku je, istaknula je državna tajnica, bitno napraviti kvalitetne mjere kako bi se zadržalo stanovništvo.

 Izdvojila bih projekt “Tu je tvoj dom”, kojega provodi Splitsko-dalmatinska županija. On jasno pokazuje kako su Županiji bitni stanovnici, njihov ostanak, naseljavanje te dobra kvaliteta života. – rekla je Željka Josić.

 

Share.

Leave A Reply