PRVI U DALMACIJI: Otvara se Centar za medicinu spavanja za djecu u splitskom KBC-u

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U splitskom KBC- u počinje s radom Centar za medicinu spavanja pri Klinici za dječje bolesti. U srijedu je svečano otvaranje na Firulama, a vodstvo bolnice najavljuje da će to biti i  prigoda u kojoj će KBC Split zaprimiti kao donaciju nove uređaje za najsuvremeniju dijagnostiku i liječenje poremećaja spavanja djece koju su kroz humanitarnu akciju ‘Zajedno za najmlade’ omogućili Rotary klubovi Split, Solin i Kaštela.

Ovom humanitarnom akcijom u vrijednosti oko 750.000 kuna, uz medicinske uređaje, osigurano je opremanje novog Centra za medicinu spavanja za djecu medicinskim krevetima i prikladnim namještajem te specijalizirana edukacija za troje liječnika i četiri medicinske sestre.

– S ponosom možemo naglasiti da će naš novi Centar za medicinu spavanja za djecu biti jedini takav u Dalmaciji i široj regiji te služiti tisućama malih korisnika u dobi do 18 godina s dijagnozama poremećaja spavanja.

Uz postojeći Centar za medicinu spavanja odraslih na Križinama, koji je zajednički projekt Medicinskog fakulteta i KBC-a Split a koji već ima hrvatsku i europsku akreditaciju, svi poremećaji spavanja u svim dobnim skupinama moći će optimalno biti zbrinuti u Splitu – najavljuju zadovoljno.

Ističu i da su posebice osjetljiva populacija za poremećaje spavanja najmlađi, djeca, pa je stoga ova akcija i ovaj novi projekt, novi zajednički uspjeh od posebne važnosti.

Share.

Leave A Reply