Samo dvije škole u Splitsko-dalmatinskoj županiji kreću s online nastavom, 14 ih se odlučilo za uživo-online kombinaciju

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iako su škole većinom odabrale rad uživo, prvi dan nove školske godine u Splitsko-dalmatinskoj županiji ostat će u sjeni proboja virusa u jednu sinjsku školu. Svega nekoliko sati nego su učenici trebali sjesti u tamošnju školu fra Pavla Vučkovića pozitivan test na koronavirus dobila je jedan djelatnica, a većina nastavničkog kolektiva poslana je u samoizolaciju.

Škole će, ipak, većinom krenuti u A modelu, točnije nastavi uživo. Samo 14 ustanova koristit će B model što znači da će se kombinirati nastava u školi i online putem, a Zdravstvena škola u Splitu će, uz Osnovnu školu fra Pavla Vučkovića, imati C model, model s nastavom u potpunosti putem moderne tehnologije.

Školska godina pred nama bit će i više nego posebna. Posebna pravila vrijedit će za osnovnoškolce i srednjoškolce. Nema školskih zvona, svaki razred bit će u svojoj učionici, na ulazu će biti postavljena dezinfekcijska barijera, a klupe će biti razmaknute. Maske u učionicama su obavezne ondje gdje se ne može poštovati fizički razmak.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply