Tijekom vikenda sankcionirano je 376 prometnih prekršaja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U proteklom vikendu, Policijska uprava splitsko-dalmatinska provela je pojačane aktivnosti u prometu, rezultirajući sankcioniranjem ukupno 376 prometnih prekršaja. Između evidentiranih prekršaja, ističu se 113 slučajeva prekoračenja brzine, 47 vozača koji nisu koristili sigurnosne pojaseve, te 66 slučajeva vožnje pod utjecajem alkohola. Nadalje, zabilježeno je 8 prekršaja vezanih uz korištenje mobitela tijekom vožnje, 8 slučajeva vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, te po 4 prekršaja za vožnju neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, kao i za zabranu upravljanja vozilom.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 3,35 g/kg, što upućuje na ozbiljan prekršaj i potencijalnu opasnost po sve sudionike u prometu.

 

Tijekom provedenih aktivnosti, zabilježeno je i 11 prometnih nesreća, od kojih je šest rezultiralo ozlijeđenim osobama. Među ozlijeđenima, jedna osoba je teže, dok je šest osoba lakše ozlijeđeno.

Ovi rezultati naglašavaju potrebu kontinuirane pažnje i pojačanih mjera u prometu radi osiguranja sigurnosti svih sudionika u prometu, te ukazuju na važnost poštivanja prometnih propisa radi smanjenja rizika od nesreća i ozljeda.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply