Toplo i sunčano vrijeme i dalje privlači turiste na otoke u Hrvatskoj

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Toplo i sunčano vrijeme i dalje privlači turiste na otoke u Hrvatskoj. Na Braču ih još ima. Iako je aktivnosti kojima se mogu priključiti sve manje, gostima to, čini se, odgovara, jer su zbog mira i došli. Supetarska turistička zajednica od početka godine bilježi gotovo 600.000 noćenja, što je 28% više nego lani, a i listopad je iznad svih očekivanja. – piše HRT.
Dobrog jutra nema bez dobre kave, pa bračke obitelj iz Leipziga počinje u kafiću. 
 
Laurenz tako opisuje da ujutro obično popiju kavu, doručkuju, potom odu do plaće. Nije baš toplo kao ljeti, ali se, kaže, može plivati i roniti.
 
Ira dodaje da ne dolaze ljeti jer je prevruće i ima previše ljudi, a jesen i proljeće su im baš savršeni. 
 
Život na otoku je usporen, ali to ne znači da je turistima dosadno. Ximena iz Čile rekla je da su već posjetili Pučišća i Bol, prošli cijeli otok i kušali lokalnu hranu.
 
Sanja Sinovčić Lovrinović vlasnica je triju luksuznih vila za odmor u Mircima. Gostiju još ima. Oni žele, kaže, mir i privatnost, a kad izađu vole potrošiti. Gotovo svaka grupa tražila je informacije o destinaciji, o izletima, dodala je. 
 

Mirca, Supetar, Škrip, i Splitska u listopadu bilježe 33% više dolazaka nego lani. Martina Rendić, direktorica Turističke zajednice Supetar, zadovoljna je tim podacima.

– Gostima je to mir i guštanje, ali i nama nakon sezone. – kazala je.

 
Uživa se i malo zapadnije. Već nekoliko godina kraj sezone u Sutivanu rezerviran je za lov na lignje. Sreće ovoga puta nije bilo. Ulovljeno je malo više od šest kilograma liganja, a od ukupno 33 ekipe – njih 14 nije ulovilo ništa. Zato su se svi dobro zabavili i uživali u ranojesenskoj otočnoj čaroliji. – prenosi HRT.

Share.

Leave A Reply