U Dalmaciji promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom: Mogući su pljuskovi s grmljavinom, a razvedravanje prema kraju dana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, veći će dio subote biti u Dalmaciji. Razvedravanje prema kraju dana. Jugo će oko podneva okrenuti na umjerenu do jaku buru. Jutarnja temperatura od 8 °C u Zagori do 13 °C na obali.

Jug Hrvatske imat će umjereno i pretežno oblačno vrijeme. Povremeno će padati kiša, a osobito poslijepodne bit će i pljuskova s grmljavinom. Umjereno do jako jugo prema kraja će dana okrenuti na buru. Temperatura između 13 i 16 °C.

I za blagdane svježe, još ponegdje uz oborine

Na Uskrs u unutrašnjosti promjenjivo, još mjestimice i uz malo kiše, u gorju i snijega, te umjeren do jak sjeverni vjetar. U ponedjeljak sunčanije, a nakon jutarnjeg mraza, danju prolazno toplije uz jugozapadnjak. U utorak nova jača promjena – kiša, zahladnjenje, snijeg…

U nastavku produljenog blagdanskog vikenda vrijeme će na Jadranu biti prevladavajuće sunčano. Umjerena i jaka bura u ponedjeljak će okrenuti na jugo, a ponovno i još jače – bura će zapuhati u utorak. Promjenu vremena u utorak pratit će kiša i grmljavina, a uz zahladnjenje na sjevernom Jadranu može biti i snijega.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Share.

Leave A Reply