U Imotskom 13 novih pomoćnica u nastavi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Centar za održivi razvoj organizira svečanu dodjelu uvjerenja o osposobljavanju za 13 pomoćnica u nastavi u radu s učenicima s teškoćama u razvoju koje će se održati u petak, u 12 sati, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Imotski. Uvjerenja će uručiti Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

“Svečana dodjela uvjerenja o osposobljavanju organizira se u okviru projekta ‘Nove vještine su moja šansa’, koji Centar za održivi razvoj provodi u partnerstvu s Učilištem VIRTUS – ustanovom za obrazovanje odraslih, Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske i Centrom za ruralni razvoj CERURA. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”,  kaže Ančica Petrušić, voditeljicu projekta.

Projekt pridonosi rješavanju problema teške zapošljivosti nezaposlenih u nepovoljnom položaju na tržištu rada bez kvalifikacija ili s niskom razinom kvalifikacija s područja Imotske i Cetinske krajine s ciljem njihova osnaživanja, poticanja zapošljavanja i socijalnu uključenost.

“Projekt će povećati zapošljivost i konkurentnost ciljne skupine dvojako. 40 nezaposlenih steći će kvalifikacije za deficitarna zanimanja na lokalnom tržištu rada čime će povećati šanse za zapošljavanje; za 50 nezaposlenih u Imotskom omogućit će se korištenje nove usluge, kluba za zapošljavanje s kontinuiranom, stručnom i intenzivnom potporom u aktivnom traženju posla”, pojašnjava Petrušić-

Uz osnaživanje nezaposlenih, ovim osposobljavanjem pomoćnika/ca u nastavi, Imoćani ističu kako su pridonijeli uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u obrazovne procese, njihovom svladavanju socijalno-psiholoških prepreka te usvajanju nastavnih sadržaja.

Share.

Leave A Reply