Vatrogasci izveli čudo kod Omiša

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Požar u Lokvi Rogoznici je lokaliziran oko ponoć i pol, stanje u rano jutro bilo je izuzetno dobro, a do daljnjega će se raditi na sanaciji požarišta. Opožareno je oko 25 ha borovine, trave i ostalog raslinja.

Požar su gasili DVD-ovi GataKučićeOmišDugi RatMakarskaBrelaBaška VodaSplitŽrnovnica i Podstrana te JVP Split. Ukupno 17 vozilasa 65 vatrogasaca.

 

23:58 – Požar koji je u ponedjeljak oko 20 sati izbio kod Lokve Rogoznice je pod kontrolom, potvrdio nam je zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Omiš Višeslava Pešića.

Vatrogasci su sa svih strana okružili buktinju koja je gutala borovu šumu i raslinje, a trenutno saniraju područje oko požara. Zbog jake bure koja i dalje puše na terenu će ostati cijelu noć.

22:22 – Po posljednjim informacijama koje smo dobili s terena, vatrena buktinja kod Lokve Rogoznice je okružena i zaustavljeno je njeno širenje, ali kako napominju vatrogasci, zbog jake bure se ne može reći da je vatra pod kontrolom.

Gori borova šuma, nisko raslinje i trava na teško pristupačnom terenu.

Nešto ranije vatrogasci su bili zabrinuti.

– Pokušavamo obuzdati vatru da ne bi krenula prema Starom Selu i Lokvi gdje se nalaze kuće. Vjerujem da ćemo imati posla cijelu noć, jer jaki su naleti bure koja će po najavama puhati još i jače – poručio je Višeslav Pešić, vatrogasni zapovjednik za područje Omiša, kazujući da je najveći problem, uz vjetar, nepristupačnost terena.

21:35 – Pored Omiša, točnije kod Lokve Rogoznice, danas je buknuo veliki šumski požar. Požar je izbio oko 20 sati, a jak vjetar koji puše rasplamsao je vatru koja se trenutno širi strelovitom brzinom.

Iako kuće trenutno nisu ugrožene, zbog najavljenog jačanja bure situacija bi mogla dodatno eskalirati, a vatrogasci na terenu ni sutra neće moći računati na pomoć iz zraka.

Preuzeto sa: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: