Hajduk čeka Istru 1961, gosti su unaprijed otpisani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Malo je Hajdukovih utakmica privlačilo slabašan interes kakav privlači današnji susret 35. kola 1. HNL protiv Istre 1961. Računaju mnogi, Puljani nemaju što tražiti na Poljudu, Hajduk mora pobijediti kako bi barem do nedjelje navečer nastavio maštati o naslovu prvaka. Istra 1961 je u tome kolateralna žrtva, tri boda Bijelima gotovo da su upisana, koliko god to bilo nekorektno prema momčadi s Aldo Drosine.

Uostalom, u posljednjih 13 gostovanja na Poljudu Puljani nisu uzeli niti bod, a ovog proljeća zadnju su i jedinu pobjedu ostvarili krajem siječnja protiv Gorice. Nakon toga ih je opet zadesila brojka 13, toliko utakmica ne znaju za pobjedu, upisali su sedam remija. Među njima i jedan protiv Hajduka, 1:1 na Aldo Drosini, posrtaj Bijelih za kojim još žale na Poljudu. 

Slažu se stručnjaci, Istra 1961 igra zanimljiv nogomet, kroz posjed lopte dolazi u napad gdje imaju mladog i efikasnog Diona Drena Belju koji je postigao 13 golova u sezoni. U kratkoj najavi utakmice njihov je trener rekao kako na Poljud dolaze uživati u atmosferi, da mogu biti opasni shvatio je Osijek kojem su nedavno otkinuli dva boda nakon što su gubili 0:2.

Trener Hajduka Dambrasukas je istaknuo kako poštuje Puljane i način na koji igraju, otvoreni gard protivnika odgovara Splićanima. Pokazat će Bijeli maksimalnu ozbiljnost, tri boda moraju uzeti da bi mogli gledati što će se događati na Šubićevcu u nedjelju.

Sudac utakmice je Zdenko Lovrić iz Đakova, pomagat će mu Marjan Tomas iz Osijeka i Kristijan Novosel iz Đakova. Četvrti sudac je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, VAR sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, asistent VAR-a Goran Pataki iz Đakova.

 

Očekivane postave: 

Hajduk (4-1-3-2): L. Kalinić – Mikanović, Ferro, Elez, Melnjak – Fossati – Sahiti, Krovinović, Čolina – Livaja, N. Kalinić

Istra (3-5-2): Majkić – Silva, Galilea, Perković – Hujber, Mlinar, Caseres, Mahmoud, Rovis – Ivančić, Beljo 

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply