Hajduk danas predstavlja novog trenera

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Potraga za novim trenerom Hajduka je došla do kraja, izbor je pao na Željka Kopića (40).

Uz njega za kojeg se čeka još samo predstavljanje u stručni stožer bi mogao stići i kondicijski trener Luigi Febbrari, talijanski stručnjak koji je na Poljudu već radio u vrijeme kada je trener bio Edoardo Reja.

Sinoć se doznalo kako će uz Kopića kao pomoćnici biti Splićanin Toni Golem i Zlatko Bašić, koji su s njim radili u Slavenu Belupo. Jedan od Kopićevih pomoćnika trebao bi biti Vik Lalić, a trener vratara Tiho Bulat.

Donedavni trener Slaven Belupa Kopić od prvoga dana potrage za trenerom kotirao je kao jedan od velikih favorita za poziciju nasljednika Joana Carrilla. Pričekajmo još bijeli dim nad Poljudom, finaliziranje razgovora i službeno predstavljanje pred medijskim reflektorima u Poljudu.

Kopić, Jurić, Sablić, Reja, Tomić… pa onda opet Kopić. Potraga za novim trenerom koja je potrajala eto čak tjedan dana je pred završetkom. Nakon što je od starta te utrke bio vodeći, imao “pole position” pa potom malo pao u drugi plan zbog želja većih od mogućnosti (Jurić) ili nazovimo to tako opipavanja opcija (Reja), u finišu je opet izbio u prvi plan, vodstvo.

A sad je već sve došlo u fazu da vidi obrise lika sa zastavicom sa crno-bijelim kockicama na liniji finiša. Što bi se u šali reklo u drugom izbornom krugu je dobio trenerske izbore u Hajduku. Već danas se očekuje predstavljanje i vođenje popodnevnoga treninga.

Koprivničane odveo u finale kupa

O Kopiću se uglavnom sve zna. Već je u više navrata mladi trener bio u igri za poziciju trenera Hajduka.

Ne ulazeći samo u klasični trenerski CV (Lučko, Cibalia, Zagreb, Slaven Belupo) najbolje preporuke su mu bile igre, dojam pa i pobjede koje je ostvarivao nad Hajdukom proteklih sezona. Pobjeđivao je Hajduk s “malim” Lučkim (senzacionalno na Poljudu), Zagrebom dvaput (na Poljudu i u Kranjčevićevoj), Slaven Belupom.

Uz još nekoliko susreta u kojima je sa osjetno skromnijom momčadi namučio “bijele” i bio na korak do pobjede. Prošle godine s momčadi iz Koprivnice igrao je i finale kupa.

Naravno, bode u oči ipak što Hajduk uzima trenera koji je smijenjen u Slaven Belupu, no takvi su trenersko-nogometni putevi. A zanimljivo je i što je u Koprivnici smijenjen nakon poraza u kupu od Rudeša, poput Carrila u Hajduku.

Febbrari ima iskustvo Rome

U stožeru bi navodno mogao biti i Febbrari (66), iskusni kondicijski strateg koji je osim u Hajduku radio i u Romi, Atalanti. Hajduk nije angažirao Reju, ali želi Febbrarija.

Podsjetimo, prije četrdesetak dana Hajduk se razišao sa voditeljem Odjela zdravstva i sportske pripreme Marijom Tomljanovićem.

Preuzeto sa: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply

%d bloggers like this: