Hajduk dogovorio pojačanje: Ivan Rakitić pred potpisom!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na Poljudu su napokon dogovorili prvo ljetno pojačanje – Ivan Rakitić (36) trebao bi vjerojatno već ovaj tjedan postati igrač Hajduka. Proslavljeni veznjak načelno je dogovorio sporazumni rastanak s Al Shababom, po kojem će se odreći ogromnog novca kako bi došao u Split. Rakitić je s predsjednikom Bilićem i sportskim direktorom Kalinićem već riješio sve ugovorne stavke, tako da se sad samo čeka da se Al Shabab i Rakitić i formalno raziđu. – pišu Sportske novosti.

Rakitić bi po svemu trebao biti istinsko pojačanje za Hajduk, ali jasno je da će mu trebati vremena da uhvati prije svega fizičku formu, jer je posljednju utakmicu odigrao još 27. svibnja, te je od tada praktički na odmoru. Gattuso ga u početnoj postavi sigurno neće moći koristiti prije kolovoza, čak i ako Rakitić već sutra krene s treninzima.

Nedostaju moćna krila

 

Gattusa će Rakitićev dolazak sigurno razveseliti, ali Talijan je nakon dobro odigrane utakmice sa Šahtarom jasno poručio da su mu u ovom trenutku nasušno trebaju brzi krilni igrači. Nije to rekao otvoreno, ali praktički je poručio da će bez takvih igrača momčad napadački biti nedovoljno opasna. Što je za momčad koja želi pobjeđivati u serijama ogroman problem.

Hajduk na krilu ima Emira Sahitija, koji – ako ćemo baš iskreno – i nije krilo o kakvom Gattuso priča. Sahiti je krilo postao spletom okolnosti, jer ima dobru brzinu, solidan dribling, veliku energiju i ne boji se ići okomito. Sahiti bi bio značajno potentniji da na drugoj strani terena ordinira netko tko bi u Hajduku imao status prvog krila. Što u današnjoj momčadi može biti samo Ivan Perišić.

Nažalost, kod Perišića je puno upitnika, jer nakon teške operacije ni izbliza nije prodoran i opasan kakav je dugi niz godina bio u gotovo svakoj utakmici. I veliko je pitanje kad ćemo Perišića ponovno gledati u punoj formi, s tim da je svima jasno da će mu i u najboljim okolnostima trebati dosta vremena. Kojeg Hajduk i Gattuso baš i nemaju. – pišu Sportske.

I Srna pomaže Hajduku?

Može li se Darijo Srna ukazati kao “ključ” za Hajdukove probleme pokazat će vrijeme. Srna Hajduku može pomoći na dva načina. Jedan je da mu da brzog krilnog igrača koji u njegovom Šahtaru realno neće imati minutažu. Kao takav se nameće Newerton, kojem je 19 godina i koji je u seniorskoj karijeri zabio jedan gol u 20-ak utakmica koliko ima u nogama. Newerton je omaleni (165) brzanac koji se najbolje snalazi u ulozi lijevog krila (Perišićeva pozicija). Bi li on odmah bio pojačanje za Hajduk? Tko to može znati… – pišu Sportske novosti.

Drug način da Srna pomogne Hajduku je da preporuči nekog s bogate i velike liste Brazilaca koje Šahtar već godinama prati, a koji nisu dovoljno dobri za Šahtar. Za Hajduk bi neki možda bili pojačanja. Pod uvjetom da žele doći i da ih Hajduk može platiti.

Međutim, Gattuso je očito svjestan okolnosti u kojima Hajduk živi. Gattuso je zato i dao izjavu da ne treba “dokazane” igrače, nego da treba brze, krilne igrače. Nije to bila izjava usmjerena protiv Edina Džeke i Ivana Rakitića, jer bez Gattusovog blagoslova Hajduk ne bi ni išao u pregovore s njima. Gattuso je očito želio poručiti da ga ne zanimaju imena i karijere, nego da jednostavno želi igrače koji će mu svojim načinom igre donositi dubinu bez koje ne može biti opasan po suparnički gol.

 

Problem je što je potražnja za brzonogim krilnim braničima velika, a Hajduk baš ne pliva u novcu. K tome, puno igrača ne želi doći u Hajduk, nego traži jače klubove i lige. Hajduk ima određeni ugled u Europi, ali već godinama ga nema na europskoj sceni, a tog su igrači svjesni. I pitanje je bi li Newerton uopće želio doći na Poljud? Znamo da je Šahtarov ofenzivac Kaščuk to u veljači odbio.

Share.

Leave A Reply