NIŠTA NOVA, NIŠTA NOVA: OSIM NOVE DRAKONSKE KAZNE HAJDUKU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zašto ne častiti HNS-ovu blagajnu kad tebe već časti izdašan broj tvojih članova?

Naime, Hajduk, koji će derbi odigrati 30. ožujka, na Veliku Subotu, dobio je još jednu kaznu.

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 25. kola. Najveću kaznu dobio je Hajduk, čak 23.300 eura. U objašnjenju odluke stoji sljedeće:

HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 25. kola Hajduk – Istra 1961 domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, od 6. do 33. minute zapalila dvanaest baklji, od kojih su dvije bačene na tartan stazu, u 8. minuti bačeno je šest topovskih udara, u 9. minuti jedan topovski udar, u 32. minuti dvije dimne bombe, u 51. minuti zapaljena je jedna baklja, u 54. minuti zapaljena je jedna baklja koja je bačena na tartan stazu, u 62. minuti zapaljena su dva stroba, u 71. minuti zapaljena su četiri stroba, u 74. minuti zapaljeno je 10 baklji koje su bačene prema terenu za igru i na tartan uz teren za igru, u 75. minuti zapaljeno je osamdeset baklji, od kojih je veći dio bačen na tartan i nekoliko baklji u teren za igru, te je zbog gustog dima došlo do prekida utakmice u trajanju od pet minuta, u 81. minuti zapaljena je jedna dimna bomba i u 86. minuti zapaljena su dva stroba, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 20.000 eura.

Kažnjava se i zato što su u 61. minuti domaći navijači na sjevernoj i istočnoj tribini skandirali sucima utakmice ‘Cigani, Cigani’, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 23.300 eura.

Share.

Leave A Reply