Reper Travis Scott je ove godine zaradio 20+ milijuna dolara od Sonyja i Fortnitea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dobro je biti Travis Scott. Tijekom godine u kojoj su mnogi glazbenici ostali bez svojih prihoda, Scott je uprihodio skoro 20 milijuna dolara preko industrije videoigara.

Teška je ovo godina za brojne glazbenike kojima je zabrana održavanja koncerata i nastupanja na festivalima značajno uskratila njihova primanja. Međutim, kako to obično biva – neki se u kaosu snađu bolje nego drugi, a među takvima je zasigurno američki reper Travis Scott. On je u 2020. preko industrije videoigara zaradio preko 40 milijuna američkih dolara. Ukupan iznos je nešto manji kad se uračuna porez, ali nitko ne može osporiti da je 28-godišnji Travis imao godinu za pamćenje.

Prvo je sredinom godine u Fortniteu održao virtualni koncert u sklopu kojega je prodavao predmete unutar igre. Od toga je zaradio 20 milijuna dolara, prenosi portal Forbes. Zanimljivost je da se nikada nije ni našao s predstavnicima Epic Gamesa – sve je dogovorio online. Te današnje internet generacije, zar ne?

Zatim je krajem godine bio glavni promotor PlayStation 5 konzole, za što je od Sonyja dobio oko milijun dolara. Forbes također navodi kako je Scott sa Sonyjem potpisao višegodišnji ugovor o suradnji što znači da će mu zarada naposljetku porasti na 20 milijuna dolara. To bi partnerstvo u budućnosti trebalo rezultirati posebnim izdanjem konzole prema njegovom dizajnu, ali i videoigrom koju sam dizajnira, vjerojatno kao ekskluzivu za PlayStation.

Izvor: hcl.hr

Share.

Leave A Reply