Sastanak Grada i Hajduka: Dogovorena realizacija projekta Stari Hajdukov plac!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kreće realizacija gradskog projekta Stari Hajdukov plac – glavni je zaključak danas održanog sastanka u splitskoj gradskoj vijećnici između vodećih ljudi Grada Splita i predstavnika HNK Hajduk. Klub su predstavljali predsjednik Uprave Lukša Jakobušić zajedno s članom Uprave Ivanom Matanom. Sastanku su u ime Grada Splita prisustvovali gradonačelnik Ivica Puljak, njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić te Teo Vojković, pročelnik Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju, Goran Batinić, direktor Razvojne agencije Split – RaST d.o.o., Mario Negotić, pročelnik službe za društvene djelatnosti i Dražen Pejković, viši savjetnik za pripremu dokumenata prostornog uređenja, piše na službenim stranicama HNK Hajduk. 

– Dogovor je da idemo u realizaciju gradskog projekta ”Stari Hajdukov plac”, koji će obuhvaćati Memorijalno-sportsko-parkovni kompleks Stari Hajdukov plac na kojem planiramo napraviti multifunkcionalni stadion s Hajdukom kao strateškim partnerom. Ispod tog kompleksa bi bila javna podzemna garaža, zatim bismo na Kragićevoj poljani napravili podzemnu garažu za građane Varoša, rekonstruirali tržnicu, a s južne strane bi gradili drugu scenu za Hrvatsko narodno kazalište i prostor za tradicijsku kulturu. – poručio je gradonačelnik Grada Splita Ivica Puljak po završetku iznimno konstruktivnog sastanka. 

Prvi korak je planiranje izrada programa natječaja do kraja ove godine, a zatim će se kroz natječaj dobiti konkretne ideje o financiraju i pokretanju realizacije. Pritom će se voditi računa o ragbi i baseball klubu Nada koji se sada tamo nalaze te će zajedno s njima pronaći rješenja koja će zadovoljiti sve uključene strane. 

– Grad nas je dočekao u najjačem sastavu i pokazao je koliko Hajduk znači Splitu, odnosno koliko Split znači Hajduku. Ovim projektom će se to samo dodatno osnažiti. Zaključak je – Hajduk će uskoro igrati na Starom placu! Rokovi su ambiciozni, a Hajduk se uključuje kao strateški partner. Sadržaj će zadovoljiti ne samo Hajduk, nego i stanovnike Varoša. Gledat ćemo da taj stadion zadovoljava najsuvremenije zahtjeve i da se tu igraju europske utakmice. Nadam se da će Hajduk uskoro igrati na Starom placu. Potrudit ćemo se da dobijemo stadion na ponos Grada, Dalmacije i Hrvatske – rekao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić koji je bio zadovoljan s konkretnim rješenjima na sastanku s predstavnicima Grada te dodao:

– Razgovarali smo i o Poljudu i ostaloj infrastrukturi. Zanima nas rekonstrukcija stadiona, Nadam se da ćemo do kraja godine uspjeti pokrenuti i završiti igralište Dalmatinca da dobijemo dodatni sadržaj i za našu žensku ekipu i mlađe selekcije. Uz postavljanje novog travnjaka, tribina, reflektora i ostalih funkcionalnosti koje su nam potrebne.

U sljedećih mjesec dana će svim sportskim akterima u Gradu Splitu biti poslana anketa o svim kratkoročnim i dugoročnim potrebama koje bi trebale biti riješene kroz realizaciju brojnih planiranih sportskih kompleksa. Jedan od važnijih projekta o kojima se razgovaralo je svakako i Gradski projekt Poljud, a Klub bi nakon dugo godina trebao dobiti infrastrukturu dostojnu svog imena i renomea. Svakako, ovo su važni projekti sadašnjosti i budućnosti kojim će osigurati kontinuitet rada, odgoja i stvaranja novih talentiranih igrača s ovog područja.

Share.

Leave A Reply