U Hrvatskom domu proslavljen Hajdukov 112. rođendan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U povodu 112. obljetnice utemeljenja HNK Hajduk, danas je u Hrvatskom domu održana promocija Leksikona Hajduka, autora i neumornog kroničara ‘bilih’ Jurice Gizdića.

U prepunoj dvorani okupila se brojna Hajdukova obitelj, nogometaši, treneri, klupski djelatnici svih generacija, kao i gradonačelnik Ivica Puljak, zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić, potom predstavnici Županije splitsko-dalmatinske te drugi uglednici iz javnog i društvenog života grada pod Marjanom. Govoreći o Leksikonu na prigodnom panelu, predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani naveo je kako se radi o pravoj „Bibliji kluba“. „Leksikon prikazuje 2000 fotografija, uz preko 1900 obrađenih osoba koje su bile važne za povijest kluba“, kazao je. Recenzent knjige umirovljeni sportski novinar Mijo Grabovac kazao je kako je klub na pravi dan, svoj 112. rođendan, dobio „remek djelo leksikografije i pravo leksikografsko blago“. Rođendan voljenom klubu čestitao je predsjednik kluba Lukša Jakobušić.

„Svi mi koji uđemo u klub u trenutku trebamo dati sve od sebe, a kada izlazimo iz kluba moramo ga ostaviti u puno boljem stanju nego smo ga zatekli. Mi smo svi prolaznici, a Hajduk je – vječan“, poručio je uz gromoglasan pljesak svih nazočnih. Zoran Vulić, jedan od velikana povijesti Hajduka, poželio je današnjoj momčadi da što skorije ponovo zaigra u Ligi prvaka.

Za glazbeni doživljaj zaduženi su bili Ivo Amulić, Saša Antić, dječji zbor Srdelice, te sopranistica Tea Požgaj uz klavirsku pratnju Zorana Velića. Prije 112 godina u tadašnjem Sokolskom domu održana je osnivačka skupština Hajduka. Nakon 112 godina, rođendan je splitski klub proslavio u istom prostoru, ovog puta pod imenom Hrvatski dom.

Share.

Leave A Reply