Velika Dambrauskasova pobjeda na klupi Hajduka: Bili smo bolja momčad i ovu pobjedu posvećujem našim navijačima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Valdas Dambrauskas je i na najtežem gostovanju nastavio sa stopostotnim učinkom, u Maksimiru je upisao petu pobjedu zaredom otkako je na klupi Hajduka.

– Moram prvo reći da smo sretni s tri boda, ne dolazi puno momčadi ovdje i pobijedi. U najvećem hrvatskom derbiju ne možete pobijediti samo taktičkom disciplinom, već i s agresijom ,srcem, borbenošću. Naši igrači su sve to pokazali na terenu. Bili smo bolja momčad i ovu pobjedu posvećujem našim navijačima u Splitu i onima koji su nas strastveno bodrili ovdje u Zagrebu – rekao je Dambrauskas.

Upitan je litavski trener zašto Dinamo nije igrao dobro.

– Zato što mu Hajduk nije dao da igra. Ne mogu uspoređivati stari Hajduk s ovim sada, no imamo dobru, zapravo nevjerojatnu grupu igrača koja raste. Sve zasluge za pobjedu idu igračima. Razumiju što tražimo od njih, a samo smo mjesec dana u klubu. Bili su hrabri, kako sam im i rekao. Došli su na Maksimir i igrali kao velika momčad.

Hajduk je oba gola zabio nakon Elezovih dugih lopti na Livaju, no Dambrauskas kaže kako to nije bio primarni plan igre.

– Izlazili smo visoko, Dinamo također, i onda smo to koristili pa bismo uputili loptu na Livaju. Ne trebam govoriti o njegovoj kvaliteti, imao je veliku ulogu u ovoj pobjedi. Radi se o posebnom igraču i osobi, teško je opisati ono što daje momčadi, možda je i najbolji igrač s kojim sam radio.

Usprkos nizu od pet pobjeda te ovoj zadnjoj u najvećem derbiju, Dambrauskas nije euforičan.

– Sretan sam, ali u subotu je nova utakmica. Trebamo pobijediti u svakoj utakmici, ali ne znam hoćemo li. Najbitnije je da se igrači razumiju na terenu i da rastemo iz utakmice u utakmicu. Dajemo golove i pobjeđujemo, imamo fantastičnu grupu igrača i karaktera. Moj posao je da svi nađu svoje mjesto i dobro odigraju na terenu – zaključio je Dambrauskas.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply