5 glavnih razloga za ugovaranje putnog osiguranja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bilo da je riječ o vikend – skijanju u Austriji ili dvotjednoj pustolovini u Južnoj Americi, putno osiguranje ugovorite prije svakog putovanja jer nikad ne znate što se može dogoditi. Evo nekoliko razloga: 

Otkaz putovanja

Ups, prije nekoliko mjeseci uplatili ste putni aranžman no zbog bolesti ili nekog drugog razloga morate otkazati put. Ako ste ugovorili putno osiguranje s pokrićem otkaza putovanja, nema problema jer će vam osiguratelj vratiti do 90 posto iznosa koji ste uplatili putničkoj agenciji. Bez tog pokrića propada vam putovanje ali gubite i novac koji ste za njega uplatili.  

Zdravstvene teškoće

Taman ste stigli na željenu destinaciju kad su počeli problemi. Boli vas zub. Imate probavne poteškoće. Dobili ste temperaturu…Što god da vas je snašlo, potrebna vam je liječnička pomoć. Putno zdravstveno osiguranje pokriva troškove liječenja u inozemstvu i lijekova koje vam propiše liječnik, medicinski prijevoz, troškove spašavanja u cijelom svijetu, hitne stomatološke intervencije   i troškove prijevoza iz inozemstva u hrvatsku bolnicu.

Nezgoda na putovanju

Nezgode se događaju i onda kad ih najmanje očekujemo, a mogu imati teške posljedice, poput invalidnosti ili smrti. Za takve neželjene situacije tu je putno osiguranje s pokrićem nezgode.   

Gubitak prtljage 

U zračnoj ste luci i čekate da se na pokretnoj traci ukaže vaš kofer. Ali kofera nema, jednostavno se negdje izgubio i aviokompaniji treba vremena da ga pronađe. Dotad, vi ste ostali bez vaših stvari pa ako ste baš doputovali negdje najprije ćete morati nabaviti novu garderobu. Putno osiguranje s pokrićem gubitka prtljage nadoknadit će vam taj trošak.

Policu putnog osiguranja složite sami s pokrićima prema vašim željama i potrebama, i to u svega par klikova i putujte sigurno!

Share.

Leave A Reply