Božić u Splitu vukovarskih mališana

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon što je prošle godine medijima odjeknulo otvoreno pismo Liljane Radobuljac, vukovarske profesorice hrvatskog jezika u Tehničkoj školi Nikole Tesle koje je uputila predsjednici, premijeru, ministru branitelja i ministrici obrazovanja Blaženki Divjak osvrnuvši se na činjenicu da država učenicima iz cijele Hrvatske plaća posjete Vukovaru dok djeca Vukovara ostaju zanemarena, splitski Marvie Hotel & Health pozvao je prošle godine vukovarske školarce u posjet Splitu.

“Akciju „Božić u Splitu vukovarskih mališana“ organizirali smo i ove godine i sada već možemo reći da postaje naša tradicija. Od 26. do 28. prosinca ugostili smo 44 djece, a akciju provodimo u suradnji s Gradom Vukovarom koji kontaktira škole. I ove godine su nam u goste stigli učenici trećih i četvrtih razreda koji su se na neki način istaknuli svojim trudom ili uspjehom. Osiguravamo im prijevoz autobusom, boravak, hranu i zabavu u našem hotelu, obilazak grada, ulaznice i poklone pod jelkom. Divan je osjećaj gledati ih koliko se vesele i zabavljaju, koliko interesa imaju za upoznavanje našega grada i koliko im ovo putovanje znači”, izjavila je Diana Rubić, direktorica hotela Marvie.

Po dolasku u Split male Vukovarce je dočekala zabava na bazenu i večera, a sutradan nakon doručka otišli su u obilazak Dioklecijanove palače pod stručnim vodstvom Marka Rubića što je ujedno bio i njegov osobni poklon ovoj grupi djece.

Nakon obilaska Hrvatskog pomorskog muzeja posjetili su stadion Poljud i hajdukovu Trofejnu dvoranu. Besplatan posjet Poljudu uz stručno vodstvo osigurao je HNK Hajduk, a dobili su i besplatan razgled tvrđave Klis kroz koju ih je proveo Damir Žura.

U večernjim je satima na programu bila dječja zabava uz večeru i otvaranje poklona, a subotu nakon doručka izljubili su se i izgrlili s djelatnicima hotela te sretnih lica i puni dojmova krenuli put rodnoga grada.

 

Share.

Leave A Reply