COVID-19 je jedna od prijetnji u Assassin’s Creed Valhalli

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bilo je samo pitanje vremena kada će se pandemija virusa COVID-19 početi uvrštavati u videoigre. Novi Assassin’s Creed preduhitrio je mnoge.

Sinoć su recenzenti i influenceri dobili priliku podijeliti snimke nadolazeće igre Assassin’s Creed Valhalla pa su javni postali i neki detalji same priče. Jedna od zanimljivosti vezanih uz nju jest da je virus COVID-19 sada službeno dio Assassin’s Creed serijala kao pošast koja predviđa smak svijeta.

Ako ste ovaj serijal počeli pratiti prije 13 godina onda znate da se dio njegove radnje odvija u moderno vrijeme. U slučaju AC Valhalle radnja s Leylom Hassan, koja koristi stroj Animus da bi se vratila u prošlost svojih predaka, odvija se u petom mjesecu 2020. godine. Svijet je u tom fiktivnom scenariju izbjegao katastrofu 22. 12. 2012. zahvaljujući Desmondu Milesu, no od tada ima problema s magnetskim poljem i prirodnim nepogodama poput potresa. Moderni Assassini nastoje spriječiti novi smak svijeta, a to znači da se moraju boriti i protiv koronavirusa.

Assassin’s Creed Valhalla naznačava to vrlo suptilno kroz “izvješća o novom i smrtonosnom virusu koji je poharao Aziju“, a u dva navrata spominje se izraz “Covid”. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li stvarna situacija s Covidom određivati budućnost fiktivnog svijeta Assassin’s Creeda.

Ovo inače nije prvi put da se Ubisoftove igre dotiču događaja u stvarnom svijetu. Far Cry 5 blago je aludirao na Trumpovu vladavinu, The Division 2 je isto tako blago bocnuo u problem naoružanja civila u Americi, a Watch Dogs je i prije vremena otvorio pitanje o praćenju ljudi u digitaliziranom svijetu.

Izvor: hcl.hr

Share.

Leave A Reply