Dio Austrijanaca prekida godišnji odmor: Hotelijeri traže testiranja turista na teret države

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uobičajena smjena turista nakon Velike Gospe ili bijeg zbog straha od obavezne samoizolacije nakon povratka iz Hrvatske?

Prema gužvama na granicama i registracijskim oznakama i jedno i drugo. U kolonama ima nezadovoljnih Austrijanaca koji bježe prije isteka uplaćenih aranžmana, ali većina odlazaka nije vezana uz strah od zaraze.

– Mislim da je odluka trebala biti donesena za određene regije, a ne za cijelu zemlju. Možda za Zagreb i druge regije koje imaju porast broja zaraženih, ne za sve“, kaže jedan turist.

U prva dva tjedna kolovoza u Hrvatskoj se odmara 70.000 Austrijanaca. Ipak, nisu se svi odlučili na odlazak.

Očekujući ipak da će zbog odluka svojih Vlada turisti sve više prijevremeno odlaziti s odmora u Hrvatskoj – hotelijeri nude rješenje na račun državne blagajne, piše vijesti.hr

– Ja sam uvjeren da mi možemo imati i turizam i školsku godinu, međutim moramo biti proaktivni. Moramo donositi na vrijeme odgovarajuće mjere i naravno moramo omogućiti našim gostima da, ukoliko postoji za to obveza, u njihovim zemljama da se testiraju i u Hrvatskoj i to ponavljam na teret hrvatske strane što mislim da je u ovom trenutku najbolji promotivni potez“, poručio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Share.

Leave A Reply