Dnevne i tjedne cijene parkinga u Splitu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Dnevne i tjedne cijene parkinga u Splitu – usporedba za 2022. godinu

Istražen je cjenovni sustav parkinga na više lokacija u Splitu, kao i prava razlika između dnevne i tjedne cijene za garaže na području grada Splita.

U 2022. godini predviđaju se tjedni i dnevni parking po visokim cijenama zbog velikog dolaska turista. Predloženim izmjenama rješenja o korištenju parkirališta na području grada Splita uređeno je da je moguće, sukladno potrebama, dobiti povremeno obje vrste parkiranja (tjedna i dnevna).

Dnevne cijene parkinga

Parking je jedan od važnijih problema u gradu Splitu. S obzirom na to da je na mjestima za parkiranje nekoliko puta više vozila nego što je potrebno, cijene parkinga su očito iznimno velike. 

Ovdje ćemo usporediti dnevne cijene značajnijih parkirališta na području Splita. 

Prvo i najbliže parkiralište je Riva. To je otvoreni parking gdje se plaća 20 kuna za prvi sat te za svaki sljedeći sat se nadoplaćuje po 25 kuna. To bi značilo da za jedan dan morate izdvojiti 595 kuna kako biste parkirali svoj auto na ovom parkiralištu. Ovo nije najbolja cijena, ali prvo treba usporediti ovu cijenu s drugim parkiralištima. 

Osim Rive, postoji i parking Dražanac, podzemna garaža koja košta 25 kuna po satu te 300 kuna za cijeli dan.

Imate i opciju uličnih parkiranja koja su iznimno teška za naći zbog velikog broja turista tijekom ljeta. Ako ih i nađete, postoji pitanje imaju li opciju za duže parkiranje. Parkiranje na ulici se ne preporuča jer kada vaš automobil stoji dugo na suncu, imate rizik da će vam napraviti štetu na vašem automobilu. 

Ova opcija je dobra eventualno u slučaju kratkog zadržavanja, a cijene se kreću od 6 do 7 kuna na sat, a dnevna karta će vas koštati od 60 do 150 kuna. 

Zatim imamo garažu Split City Parking koja se smjestila 10-ak minuta hoda od centra grada, u Spinčićevoj ulici. Parking je vrlo lako pronaći i lako je dostupan iz kojeg god smjera dolazili u grad. Na raspolaganju Vam je 300 parkirnih mjesta, od kojih je više od 60 za one sa XXL vozilima, kao i parkirna mjesta za invalide. Njihov parking platit ćete 15 kuna na sat, te samo 120 kn za cijeli dan. Osim popusta kojeg ostvarujete dužim zadržavanjem u ovoj garaži, bit ćete i puno mirniji zbog sigurnosti vašeg automobila i kvalitetnijih uvjeta parkinga, poput videonadzora i nemogućnosti pregrijavanja na suncu.

Tjedne cijene parkinga

U posljednje vrijeme je cijena parkinga u Splitu porasla za više od 50%. Time se pokazalo da parking može zarađivati neovisno o vremenu i godinama.

Tjedna cijena za otvoreni parking Riva će Vam iznositi 4.195 kuna, što je iznimno skupo uzevši u obzir činjenicu da vam je auto izloženo suncu cijelo vrijeme, te nemate nikakve zaštitne kamere koje će snimiti ako vam netko pokušava oštetiti automobil. 

Cijena za Dražanac parking će iznositi 1.250 kuna, što je manje od parkinga Riva, ali skuplje od nekih drugih, povoljnijih parkinga. 

Ulično parkiranje može koštati od 420 do 1.000 kuna, što ovisi o poziciji parkinga, ali ukoliko ne produžite vašu parkirnu kartu na vrijeme, možete dobiti kaznu od 500 kuna ili, još gore, ako vam vozilo odvuče pauk, to će vas koštati minimalno 1.000 kuna.

Tu vam u spas dolazi Split City Parking kojemu je cijena za tjedni parking nevjerojatnih 750 kuna. 

Ukoliko se odlučite za jednu od ovih opcija, preporuča se rezervirati mjesto unaprijed kako biste bili sigurni da će Vas parkirno mjesto dočekati po dolasku.

Za vrijeme ljetnih mjeseci jedan od najgorih osjećaja je sjesti u vrući automobil koji je nekoliko sati bio na suncu. Odabir garaže koja ima dobar klimatizirani sustav će Vam riješiti ovaj problem. Svoj automobil možete ostaviti u Split City Parking garaži bez stresa jer njihova garaža radi 24/7 i osigurana je s preko 100 nadzornih kamera.

Prednosti garaže Split City Parkinga

Split City Parking je najbolja i najpovoljnija opcija za duži parking.

Kako bi korištenje parkinga bilo praktičnije, dostupno je plaćanje gotovinom (HRK) i kartično plaćanje (VISA/ Mastercard).

Split City Parking Vam nudi više od 300 parkirnih mjesta i nalazi se na atraktivnoj lokaciji u blizini centra, te je pogodna za sve Vaše potrebe.

Cijena u usporedbi s drugim garažama u Splitu je značajno jeftinija – jedan sat parkiranja ćete platiti 15 kuna, a možete ostvariti i više od 50% popusta na višednevne karte.

Svoje mjesto u garaži možete rezervirati preko obrasca koji možete pronaći na službenoj stranici Split City Parkinga. Također možete rezervirati parking putem telefona, maila ili preko WhatsAppa.

Ugrabite priliku te rezervirajte svoj parking u njihovoj garaži koji je sada na čak 70% popusta.

Share.

Leave A Reply