HAK: Kolnici su mokri i skliski

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Kolnici su mjestimice mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju te dijelu Dalmacije, Slavonije i Istre, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste: DC36 u mjestu Gradec Pokupski (obilazak preko Pisarovine i Selskog Brda), a dionicom Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko zabrana je samo za osobna vozila, ŽC3156 Žažina-Mala Gorica (na makadamskom dijelu), ŽC5153 Bakovac Kosinjski-Gornji Kosinj, Smiljan-Rosulje te most Palanjek između mjesta Palanjek i Hrastelnica ŽC5028 Podhum-Soboli, od skretanja za Podhum do izlaza na DC3.

Na državnoj cesti DC32 kod mjesta Smrečje zbog klizišta vozi se jednim prometnim trakom naizmjence, kao i na DC36 u mjestu Koritinja, zbog vode na kolniku.
Zbog stabala na kolniku zatvorena je županijska cesta ŽC4253 (Ćeralije DC69-Drenovac-A.G. Grada Požege), na dionici od Kamenoloma Velika do granice Požeško-slavonske županije.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: županijska cesta ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac te sve ostale županijske i lokalne ceste na području Korenice i Donjeg Lapca.

IZVOR: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply