Imotska krajina pod posebnim mjerama: radit će samo terase kafića, ograničavaju se obiteljska okupljanja, zabranjuje davanja sućuti na sprovodu…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Imotski i Imotska krajina definitivno preuzimaju ulogu nositelja žarišta koronavirusa u Splitsko-dalmatinskoj županiji. S obzirom na broj oboljelih po broju stanovnika, stanje je već alarmantno, a novi podaci o novozaraženima i dalje pristižu.

Trenutačno je zaraženih u Imotskoj krajini 136, od toga u gradu Imotskom 41, a svi ti slučajevi zabilježeni su od 1. do 21. kolovoza.

Prema najnovijim podacima Županijskog stožera, samo u petak u Imotskom i Imotskoj krajini bilo je 47 novozaraženih koronavirusom. U gradu Imotskom 14, Lokvičićima pet, Runovićima četiri, Prološcu devet, Cisti Provo tri, Podbablju četiri, Zmijavcima dva i Lovreću šest. Očito na naplatu stiže nekontrolirano okupljanje i nepoštovanje epidemioloških mjera tijekom proteklih blagdana.

Treba, naime, sve uzeti u obzir: ljeto je, veće opuštanje, turisti, blizina Bosne i Hercegovine, proslave i velika okupljanja od blagdana Gospe od Anđela 2. kolovoza do Velike Gospe… Nažalost, velike brojke zaraženih nisu i konačne jer nas, prema izjavama epidemiologa, i idućih nekoliko dana čeka rast.

No, to su samo predviđanja. Stvarno stanje sa zebnjom komentiraju mnogi Imoćani.

izvor: slobodnadalmacija.hr

Share.

Leave A Reply