IPAK NIŠTA Talijani neće otvarati granice, Nijemci ne razmišljaju o sezoni u Hrvatskoj

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Početak turističke sezone, koji je zbog koronavirusa prolongiran za neka bolja vremena, sve je aktualnija tema s obzirom na popuštanje mjera koje će u tri faze život koliko-toliko vratiti u normalne okvire i prije pandemije.

Europa, ipak, sve više o turizmu priča u nerealnim tonovima jer ministri u Italiji i Njemačkoj poslali su poruke narodu da ovo ljeto provodu u svojim domovima.

Talijanski ministar kulture i turizma Dario Franceschini, štoviše, u intervjuu rimskoj La Repubblici najavio je da neće uopće otvarati granice.
– Zabrinutost i želja za odlaskom i putovanjima jednaka je u svima nama, ali međunarodnog turizma ove godine neće biti, kazao je Franceschini

Sudbina europskog turizma bit će tema današnje video konferencije ministara turizma zemalja članica EU-a, a moderirat će je hrvatski ministar Gari Cappelli.

Njemački šef diplomacije Heiko Mass imao je slične poruke.

– U 2020. neće biti normalne turističke sezone s punim plažama ni u jednoj zemlji u Europi, a veoma teško i u nekoj drugoj regiji svijeta, rekao je Maas za njemačku televizijsku mrežu ARD.

izvor: dalmacijanews.hr

Share.

Leave A Reply