Jaki potres osjetio se u središnjoj Hrvatskoj: ‘Dignuo nas iz kreveta’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Epicentar potresa bio je 9 kilometara jugozapadno od Siska, blizu mjesta Sela, na dubini od 10 kilometara. “Nakon dugo vremena dignuo nas iz kreveta. Ovaj je bio kratak, ali konkretan”, napisao je jedan građanin iz Velike Gorice.

Sisačko područje zatresao je još jedan potres. U 1.58 sati osjetilo se jače podrhtavanje nedaleko od Siska i Petrinje.  Prema nekim aplikacijama za automatsko javljanje magnituda je iznosila 4,82 stupnja. Malo poslije aplikacija EMSC objavila je da je potres jačine 4,7 po Richteru. O potresu se oglasila i Seizmološka služba Republike Hrvatske koja je potres procijenila na 4,2 po Richteru. “Noćas, 17. kolovoza 2021. godine u 1 sat i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V do VI stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio u široj okolici Petrinje i Siska te okolici Zagreba.”

Epicentar potresa bio je 9 kilometara jugozapadno od Siska, blizu mjesta Sela (48 km jugoistočno od Zagreba) na dubini od 10 kilometara. Potres se osjetio diljem Sisačko-moslavačke županije, ali i na širem zagrebačkom području. “Nakon dugo vremena dignuo nas iz kreveta. Ovaj je bio kratak, ali konkretan”, napisao je jedan građanin iz Velike Gorice. “Znači ovaj je baš podsjetio da nema opuštanja. Taman pomisliš da je s tim gotovo i onda opet paraliza u krevetu. Ljudi moji, užas. Jako je zatreslo”, opisao je podrhtavanje jedan naš čitatelj. Potres se osjetio i u Sunji, Hrvatskoj Kostajnici, Ivanić Gradu, Kloštar Ivaniću, Velikoj Gorici, Zagrebu (posebice Novom Zagrebu)… Oko pola sata nakon tog potresa osjetio se još jedan, manjeg intenziteta – magnitude 2,6. Prema EMSC-u epicentar tog potresa bio je 18 kilometara južno od Velike Gorice.

Izvor: vecernji.hr

Share.

Leave A Reply