Koliko kafe dnevno nam je zaista potrebno

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Koliko kave stvarno trebamo?

Na popisu najpopularnijih pića na svijetu, odmah iza vode, nalazi se kava. Postoje podaci koji govore da se dnevno u svijetu popije oko 2,25 milijardi šalica ovog pića, zbog čega je to drugi, najtraženiji proizvod na svijetu. Drugim riječima, gotovo da nema osobe koja ne pije kavu i koja svaki dan ne popije barem jednu šalicu kave. No, kava sadrži kofein, zbog čega se često postavlja pitanje koliko šalica kave treba popiti u jednom danu kako ne bi pretjerali s unosom kofeina.

Kako ste dobili kavu?

Kava je biljka koja se pažljivo uzgaja u geografskoj zoni poznatoj kao “pojas kave” i koja obuhvaća preko 50 zemalja Afrike, Latinske Amerike i Azije. Kada su zrna kave dovoljno zrela, uzgajivači ih beru i zatim prže na različite načine, čime se dobiva kava željenog okusa i mirisa. Ovako dobivena kava može se pripremati na različite načine, a sve češće uz pomoć aparata za kavu. Uz pomoć aparata za kavu zrna kave će zadržati aromu i okus, te će vam pružiti dodatnu energiju, jer svaka šalica kave sadrži određenu količinu kofeina.

Ograničite se na nekoliko šalica kave dnevno

Ne možemo zamisliti jutro, pauzu na poslu ili poslijepodne bez šalice ovog pića. Međutim, ako popijete šalicu nakon šalice kave, trebali biste paziti na unos kofeina tijekom jednog dana. Preporučuje se da ne prelazi 300 mg. Ako se pridržavate ovih preporuka, kava će blagotvorno djelovati na vaš organizam. S druge strane, ako pretjerate, možete očekivati ​​negativne učinke kofeina: nesanicu, povišen krvni tlak, ubrzan rad srca ili tjeskobu.

Aparat za kavu pruža vam kavu s najnižom razinom kofeina

Kada je u pitanju sadržaj kofeina u jednoj šalici kave, on je sljedeći: šalica domaće, crne, tradicionalne kave ima oko 160 mg kofeina, instant kava do 100 mg, a najmanji sadržaj kofeina ima šalica. espresso kave – od 65 do 70 mg. Ako spadate u skupinu ljudi koji ne mogu zamisliti dan bez nekoliko šalica kave, najbolji izbor za vas je kava koja se priprema uz pomoć aparata za kavu. Aparat za kavu priprema napitak koji ima najmanje kofeina, pa si možete priuštiti šalicu kave više.

Kvalitetan aparat za kavu možete kupiti u trgovinama bijele tehnike, specijaliziranim trgovinama, velikim tržnicama koje ih povremeno imaju na akciji ili naručiti online, na kućnu adresu.

Osim aparata za kavu, za pripremu će vam trebati i kapsule za kavu. Kapsule za kavu možete kupiti s različitim mirisima, jačinama i okusima, a kako biste dobili svoju kapsulu za kavu, stavite je na predviđeno mjesto na aparatu za kavu i pritisnite predviđenu tipku. Za manje od minute uživat ćete u vrlo ukusnoj šalici kave.

Možemo zaključiti da se ne morate brinuti i da u mirisima i okusima različitih okusa kave možete uživati ​​svaki dan, nekoliko puta dnevno. Nekoliko šalica kave pozitivno će djelovati na vaš organizam, pogotovo ako ih popijete zajedno sa najdražima.

Share.

Leave A Reply